• Speltid: 120 min
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.forfattarcentrum.se
 • Artist / Medverkande: Patrik Svensson och Gabriella Håkansson

Havet

Med den prisade ”Ålevangeliet ”tog Patrik Svensson världen med storm. Boken översattes till en lång rad språk, och väckte genom sin skildring av ålens fantastiska gåta nytt engagemang i frågan om hur vi tar vara på havet och naturen vi lever i. Nu är Svensson tillbaka med ”Den lodande människan. Havet, djupet och nyfikenheten”, en undersökande essäbok som personligt, varmt och kunnigt ställer frågor om havets relation till människan.

I havet finns varelser som trotsar allt vi tidigare visste om livet – i de mörka djupen simmar valar som sover med en hjärnhalva i taget, svampdjur som är tiotusen år gamla och maneter som klonar sig själva och återföds som sina yngre jag när de känner sig hotade och därmed trotsar döden. Men det finns ett hot som inte ens odödligheten hjälper mot – den klimatkatastrof som förstör allt större delar av vår planet. Om vårt jordklot funnits i 24 timmar har människans bara existerat i fyra sekunder, och ändå håller vi på att utplåna den plats vi är beroende av för att överleva. Kanske kan en djupare förståelse för havet och dess invånare få oss komma till sans?

Möt Patrik Svensson i samtal med Gabriella Håkansson på vackra Naturum Öresund, där Marint kunskapscenter under ledning av Michael Palmgren arbetar för att främja kunskapen om havet. Här arbetar man aktivt varje dag för att öka medvetenheten om och ansvarstagandet för livet under ytan.
Författarcentrum Syd bjuder på kaffe och kaka innan författarsamtalet, så kom gärna lite innan och passa gärna på att gå runt och titta på Naturums utställningar och akvarier och lär dig mer om ålgräsängar, tångskogar och andra spännande biotoper i Öresunds havsmiljö.

Boken ”Den lodande människan” finns att köpa i Naturums bokhandel, och Patrik Svensson signerar den gärna åt dig efter samtalet.

 • Plats : Naturum Öresund, Brygga 7, Ribersborgsstigen 4, Malmö
  Datum : onsdag 31 augusti
  Tid : 18:00
  Priser :
  • Entré: 100 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.