Fotograf Ralf Turander
  • Speltid: 45 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://malmo.se/katrinetorp

Historisk visning av Park och trädgårdar!

Följ med våra kvalificerade guider på en historisk visning av Katrinetorps trädgårdar och park. Visningen presenterar Katrinetorps historia utifrån ett trädgårdshistoriskt perspektiv där ni får följa med på en visning bland rosor, formklippta häckar, träd och den stora köksträdgården.

Katrinetorp uppfördes som sommarbostad åt en av Malmös rikaste handelsfamiljer och är ett praktexempel på hur borgarklassen strävade efter att efterlikna adelns godsanläggningar. Här finns påkostade interiörer, färgprakt och en storslagen trädgård. Under en guidad visning av huvudbyggnaden får du veta mer om Katrinetorps historia, om den tid som präglade utformningen av anläggningen och en närmare bild av de tidigare ägarna. Trädgården och parken är rekonstruerad efter historisk dokumentation och under en guidad visning får du veta mer om dess historia och utveckling.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.