Huun-Huur-Tu (RUS): Terra Incognita Tour

Liksom deras förfäder gjort under tusentals år hämtar Huun-Huur-Tu sin musikaliska inspiration från naturens rytmer, djurens rörelser och jordens groove – taktfast och fängslande i sin enkelhet. Nu kommer de tuvanska strupsångarna tillbaka till Victoria för att låta oss lyssna till den traditionella musik de framför som kallas sygyt. Musikstilen har använts i alla tider av schamaner från gruppens hembygd, Tuva i ryska Sibirien, på gränsen mot Mongoliet. Denna sällsamma strupsång är ett traditionellt manligt uttryck, emotionellt och andligt och visar på kraft och ärbarhet.

Det som verkligen är unikt är strupsången där sångarna producerar två eller till och med tre toner och övertoner samtidigt. Övertonerna låter stundtals som ljudet från en flöjt eller en fågels kvitter; men det är det inte – det är ett starkt uttryck för den mänskliga röstens fantastiska möjligheter. Tuvansk strupsång har blivit ett välkänt ljud som till exempel används flitigt i filmmusik. Sångstilen har en lång historia och återfinns i sagor och legender lika gamla som bergen. Man kan spåra den 4 000 år tillbaka i tiden, till och med de gamla grekerna pratade om strupsången från Sibirien och ”världens mörka delar”.

Huun-Huur-Tu vill återuppbygga Tuvas gamla musikaliska tradition som till stor del slogs sönder på 20- och 30-talen efter den ryska revolutionen. De både rekonstruerar och bygger vidare på landets folkmusiktradition. De använder sig av traditionella instrument som igil, khomus, doshpuluur och schamantrumman dünggür, men drar sig inte för att blanda sina traditionella instrument och spel- och sångsätt med västerländska instrument som gitarr och elektronik.

Gruppen bildades redan 1992 och har sedan dess blivit kända över hela världen som de främsta företrädarna för folkmusiken från sin hembygd. De har turnerat runt om i världen och samarbetat med en mängd olika världsartister så som Frank Zappa, Kronoskvartetten, irländska The Chieftains, bulgariska sångensemblen Angelite och den japanska trumgruppen Kodo – litegrann som en modern version av den nomadkultur de tillhör.

På scen:
Kaigal-ool Khovalyg – Röst (Khöömei, Sygyt, Kargyraa), Igyl Chanzy Radik Tyulyush – Röst (Barbang-Nadyr), Byzaanchi, Khomuz (mungiga) Alexei Saryglar – Röst (Sygyt), Tuyug (hästhovar), Tungur (shamantrumma), Igyl Sayan Bapa – Röst (Kargyraa & Khöömei), Toschpulur, Gitarr, Igyl

https://huunhuurtu.wordpress.com/
https://www.facebook.com/HuunHuurTuPage/
https://open.spotify.com/artist/1bK0K2tuAcvMScEWIHt54t?si=7YHoeBmMSMi5QLP780kpNQ

https://youtu.be/0AeLTASHvoA
https://youtu.be/T57Ixo6RR94

Pris:
Salong 300:-
Balkong 260:-
Salong Student/Pensionär 260:-
Balkong Student/Pensionär 220:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : onsdag 9 mars
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 300 kr
  • Salong Student/Pensionär: 260 kr
  • Balkong : 260 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 220 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.