• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

JACOB KARLZON & FREDRIK CARLQUIST REUNION

Pianisten Jacob Karlzon och saxofonisten Fredrik Carlquist upptäckte jazzen tillsammans som skolkamrater på högstadiet. Ett första gemensamt framträdande på skolans sommaravslutning 1984 blev inledningen på en musikalisk resa som ännu inte sett sitt slut. Efter många års musicerande på olika håll är de nu tillbaka på scen tillsammans, för visst kan man väl sammansmälta Lester Young med ECM:s öppna vidder och är inte McCoy Tyner en typ av stridepianist ändå och har det egentligen någonsin gått en skiljelinje mellan blues och nordisk melankoli? Med sig på scen har de Johnny Åman på bas och Cornelia Nilsson på trummor.

I över tio är går deras banor i stort sett parallellt. Musikgymnasium, folkhögskola och Malmö Musikhögskola med gemensam examenskonsert på Jazzklubb Fredmans 1996. Skivdebut på tysk etikett med egna bandet Ram-Lösa. De hinner till och med få prestigefyllda Jazz i Sverige-utmärkelsen 1997 som medlemmar i gruppen Blue Pages innan deras banor går isär och de börjar röra sig i olika riktningar. Ett sista duoframträdande på invigningen av Jeriko i Malmö innan Fredrik flyttar till Barcelona sommaren 2001. Inte helt utan känsla av befrielse söker de nu sina egna musikaliska vägar.

Åren går och deras musikaliska brödraskap förpassas successivt till ungdomens minnesbanker och de tar periodvis vitt skilda musikaliska rutter tills erbjudandet en dag kommer att återförenas nu 16 år senare. Inför ett fullsatt konserthus Spira i gamla hemstaden Jönköping får de med barnslig förtjusning uppleva åldrandet och med glädje konstatera att musik fungerar som ett lika starkt kitt mellan mogna herrar som mellan vetgiriga pojkar. Stärkta av den erfarenheten tar de nu att steg till och presenterar nyskriven musik och urval i retrospektiv tillsammans med en av Sverige nu hetaste komp-duos.

Jacob Karlzon som blev utsedd till årets jazzmusiker 2010 är en av Europas främsta pianister. Hans musik skapar underbara, stora musikaliska bilder med sina låtar med stor utstrålning och vitalitet. Jacob har under sin karriär framträtt med flera av jazzens främsta stjärnor, som Billy Cobham, Kenny Wheeler, Tim Hagans, Jeff Ballard, Rigmor Gustafsson, Lina Nyberg och många fler.
www.jacobkarlzon.com

Fredrik Carlquist är en mångsidig svensk saxofonist bosatt i Barcelona sedan 2001 och han räknas idag som en av de starkaste saxofonrösterna på den spanska jazzscenen med nio egna skivor i bagaget. Även om han i sina senare projekt med stor skicklighet och teknik fokuserar på den klassiska jazzen, hämtar han inspiration från musiker som Stan Getz och Lester Young och har han hörts i allt från frijazzgrupper till Dixieland.
www.fredrikcarlquist.com

På scen:
Fredrik Carlquist – tenorsax, klarinett
Jacob Karlzon – piano
Johnny Åman – bas
Cornelia Nilsson – trummor

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.