Foto: Felicia Korman
  • Kategori:
  • Hemsida: Http://www.victoria.se

Jag heter inte Fredrik, jag heter Marisol!

Hur är det att vara två, både man och kvinna? Att hela tiden leva vid gränsen mellan könen, att vara transvestit och leva med en känsla av evig kluvenhet? ”Jag heter inte Fredrik, jag heter Marisol!” är en föreställning på en dryg timme där författaren Fredrik Ekelund/Marisol M på ett lekfullt vis reder ut begreppen tillsammans med pianisten Annika Bjelk, en virtuos och genreöverskridande pianist, vars bidrag i föreställningen går att se som en musikaliskt kommenterande motstämma.

Föreställningen innehåller prator om transtillvaron men också dikter ur ”Läppstifterska” (Albert Bonniers förlag, 2020), sånger på sju språk och klassiska pianostycken av framför allt franska, kvinnliga kompositörer.

Föreställningen är regisserad av Sven Kristersson, den egensinnige sångaren och komponisten, och är en unik föreställning eftersom det är första gången i Sverige som en transperson gestaltar sitt liv litterärt och musikaliskt från en scen.

Fredrik Ekelund/Marisol M föddes i Uppsala 1953 och kom till Malmö 1963, där hen bott sedan dess med avbrott för kortare vistelser utomlands. Hen debuterade som författare med hamnarbetarskildringen och generationsromanen Stuv Malmö, kom! 1984 och har sedan dess gett ut ytterligare nitton böcker (vanliga romaner, kriminalromaner, diktsamlingar och tre böcker om fotboll). Den senaste boken är diktsamlingen Läppstifterska som kom ut i november 2020 på Albert Bonniers Förlag.

Hen skriver även dramatik, har gjort två filmer (tillsammans med dokumentärfilmaren Lasse Westman) och arbetar som översättare (från danska, spanska, portugisiska och franska). Hen kom ut som transperson 2018 och kallar sig numera även för Marisol M. Hen föreläser om sitt skrivande och om sin litteratur, vilket också, numera, innebär föreläsningar om HBTQ-frågor, bland annat. Som sångerska sjunger hen i trion ”Marisol y los dos Compañeros” och i juli 2020 utnämndes hen till ”ambassadör” för Malmö FF.

Annika Bjelk är en en virtuos och genreöverskridande pianist och kapellmästare och har medverkat i ett stort antal produktioner på bland annat Malmö Opera, t ex Faust & Helena, Cabaret, Flygande trumman, Fantasticks, La traviata och My Fair Lady. Annika har bl a varit kapellmästare för Skånska Operans Figaros bröllop och Tosca. Hon arbetar dessutom ofta med sångare som instuderare, coach och ackompanjatör. Annika undervisar även på Musikhögskolan i Malmö.

”Jag heter inte Fredrik, jag heter Marisol!” är en föreställning med ekonomiskt stöd från Kulturförvaltningen på Malmö Stad och i regi av SOS Musikteater. Producent: United Stage Artist.

http://www.fredrikekelund.se

Salongsbiljetter
Du sitter vid cafébord och man får ta med sig mat och dryck (picknick). Biljetter säljs per sällskap. Vid större sällskap än 5 personer, lägg till ytterligare sällskapsbiljett i samma köp för att komma upp i rätt antal personer (ex. vid sällskap om 6 personer: köp en biljett för sällskap om 4 pers och ytterligare en biljett för sällskap om 2 pers = sällskap om 6 pers). De biljetter som köps vid samma tillfälle ses automatiskt som ett och samma sällskap.

Om du och ditt sällskap inte köpt biljetter vid samma köptillfälle, ber vi dig att meddela detta till info@victoria.se senast två dagar före evenemanget så att vi kan placera er tillsammans, om ni så önskar.

Bordsplacering sker på plats. Du kommer aldrig placeras med någon ur ett annat sällskap. Har du specifika önskemål om placering i lokalen, lämna en kommentar vid köp så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose det.

Vill du endast köpa biljett för 1 person (begränsat antal) kontakta Kulturcentralen via info@kulturcentralen.nu, tel. 040-10 30 20 eller besök butiken på Södra Förstadsgatan 18.

Balkongbiljetter
Biljetter på balkongen säljs endast i sällskap om 2 pers. På balkongen är det inte tillåtet att ta med mat, endast dryck och snacks. Du sitter i biostolar, på trappgradering gradvis uppåt. Det finns ingen hiss till balkongen.

Tillgänglighet:
För rullstolsanpassade biljetter boka via info@victoria.se. Hörselslinga finns att tillgå, vid behov vänligen meddela oss till tech@victoria.se minst två vardagar i förväg.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.