S.T.I.C.S Ba Balance Foto Sousou & Maher Cissoko: Jenny Baumgartner, Foto S.T.I.C.S: M.Zeidan
 • Speltid: 90 min totalt med paus
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.sousoumaher.com

Jaliya med Gäster - Sousou & Maher Cissoko möter S.T.I.C.S och Ba Balance

Jaliya med Gäster är en mini-konsert serie där duon Sousou & Maher Cissoko bjuder in spännande artister från regionen för att leka med varandras musik och ta del av varandras kreativa processer och sedan bjuda på en unik musikupplevelse för publiken.

“Jaliya” är egenskaper som har utvecklats under lång tid i den västafrikanska civilisationen och innefattar allt som en jali/griot gör, dvs skapa förståelse, underhålla, lovsjunga eller kritisera makthavare, ta ansvar för kulturarvet, samt vara talesperson och historieberättare och på olika sätt påverka och förändra sin omgivning. Många av dagens artister arbetar på liknande sätt och detta ville vi utforska och fortsätta griot-arvet till det nutida musiklivet.

SAGT OM S.T.I.C.S
“De tvåfaldiga svenska mästarna samt poesitungviktare har numera gått in i trettioårsåldern. Med deras upplevelser som föräldrar och mentorer, lyser kunskap genom deras senaste EP-verk Tractatus.”

Medan Tractatus hämtar inspiration från Witgensteins komplexa språkförståelse, är EPn en poetisk uppvisning av flera betydelser och förståelser av inte bara ord, utan hur vi förstår ord i förhållande till sammanhang. – I slutet av dagen hoppas vi att detta projekt kommer att hjälpa till att reflektera över föräldraskap och väcka diskussioner om hur vi kan prata om ras och kulturella normer med third culture kids, samt utrusta dem på bästa möjliga sätt – Säger konstnärskollektivet som är allmänt känt för sin mångsidiga tillämpning av färdigheter inom konst och kultur, vare sig det är musik, poesi, hosting eller tv och har under de senaste 17 åren lyckats skapa ett arv som inte har gått obemärkt förbi: – Det är alltid nice att följa denna minst sagt superkreativa grupp som under många år utforskat så gott som samtliga av kulturens alla vinklar och hörn. Men framför allt har S.T.I.C.S etablerat sig som ett av de största och mest inspirerande namnen i Helsingborgskulturens nutidshistoria. – Carl Nordal, kulturvägledare på Spektra Dunkers Kulturhus. S.T.I.C.S har vid ett flertal tillfällen spelat på Malmöfestivalen, Möllevångsfestivalen, Malmö Sommarscen[14] och Helsingborgsfestivalen.[15] 2008 gjorde de turnén Lost element tour i Danmark och 2017 turnerade de med Weapon Of Choice i Washington D.C och New York.
Lyssna på Tractatus här Spotify & Apple Music.
Läs mer här:
https://sv.wikipedia.org/wiki/S.T.I.C.S
https://sticscrew.org/

När våra kära följare på Facebook tipsade om denna unika poet så väckte det direkt vårt intresse! Att kombinera koramusik med poesi eller spoken word är något som har gjorts i Jali-kulturen i hundratals år men det är inte lika vanligt nu och det är något vi har längtat efter att utforska. Vi delar dessutom engagemang i frågor som rör föräldraskap för minoriteter och barn med flera kulturer och det ska bli väldigt spännande att mötas och skapa tillsammans! Varmt välkomna att ta del av detta unika möte mellan oss och S.T.I.C.S, kora och spoken word!
Sousou & Maher Cissoko

MER OM BA BALANCE
Sal Dibba växte upp i Bakau, en livlig urban kuststad i Gambia känd för sin heliga krokodilpond. Hans kunskaper om traditionell västafrikansk musik och modern västerländsk musik har fått honom att arbeta med internationella stjärnor som Tony Allen, Titiyo och Toumani Diabate. Sousou & Maher Cissoko har samarbetat med Sal under flera år och turnerat tillsammans i bland annat på Kennedy Center i USA, Gwanju Worldmusic festival i Sydkorea och Sauti Za Busara och Jahazi Jazzfestival på Zanzibar.
Preben Carlsen växte upp i en blåsig by på Danmarks västkust omringad av blues and rock men han lockades mer av den experimentella undergroundscenen och började spela punk och jazz. Carlsen lämnade sin födelsestad och blev kär i rytmer och stilar från den afrikanska kontinenten och hans känsla för det afrikanska humöret söder om Sahara blandat med punk och jazz har resulterat i hans personliga gitarrljud. Ett ljud med spår tillbaka till hans danska västkusts ursprung men vårdat och utvecklat genom 20 års resor, möten och samarbeten med mästare som Toumani Diabate, A.B. Crentsil, Bassekou Kouyate, Koo Nimo, Pa Bobo Jobarteh, Etienne Mbappé, Harouna Samake och Pee Wee Ellis. Carlsen är också den ordinarie gitarristen för olika solister, inte minst Dawda Jobarteh och Moussa Diallo.
Under de senaste 18 åren har Carlsen och Dibba spelat tillsammans i flera band och 2019 skapade Carlsen & Dibba Ba Balance. Musiken flyter med polyrytmisk elegans och påminner om vilda vidsträckta landskap, från de djupa mangroveskogarna i USA:s södra stater, till de platta röda bergen i Maliöknen med dramatisk blå himmel. Musiken skapar ett inspirerande landskap och inbjuder din fantasi att fortsätta resan.
Lyssna:
https://www.youtube.com/watch?v=7H9LQOpDu3s

Vi har följt Sal och Preben i flera år och det ska bli superkul att äntligen få spela tillsammans alla fyra för första gången. Ni kommer bjudas på Ba Balance egen sköna mix och sen avslutas kvällen med att två unika duos blir kvartett. Vi ser så mycket fram emot att dela denna kväll med ökenblues, kora och spoken word med er. Varmt välkomna!
Sousou & Maher Cissoko

web
www.sousoumaher.com
https://www.oneworldsmusic.com/ba-babalance
https://sv.wikipedia.org/wiki/S.T.I.C.S

Genomförs med stöd av Kulturrådet och Region Skåne.

MER OM IN-DISCOURSE
in-discourse AB i Malmö, en av södra Sveriges största media- och ljudstudios som varit värd för allt från stora musik, dans och teaterproduktioner till fotoshoot, filmning och live-streaming. Sousou & Maher har samarbetat med dem under flera år, spelat in musikvideos och livestreams, komponerat musik och mixat skivor tillsammans med Silas Bieri.

 • Plats : in discourse Studios, Södra Bulltoftavägen 51G, Malmö
  Datum : lördag 23 oktober
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 250 kr
  • Entré - båda konserterna (21 o 23 okt): 450 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.