Jenny Nilsson Foto Sousou & Maher Cissoko: Jenny Baumgartner
  • Speltid: 90 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.sousoumaher.com

Jaliya Med Gäster - Jenny Nilsson och Sousou & Maher Cissoko

Jaliya med Gäster är en mini-konsert serie där duon Sousou & Maher Cissoko bjuder in spännande artister från regionen för att leka med varandras musik och ta del av varandras kreativa processer och sedan bjuda på en unik musikupplevelse för publiken.

“Jaliya” är egenskaper som har utvecklats under lång tid i den västafrikanska civilisationen och innefattar allt som en jali/griot gör, dvs skapa förståelse, underhålla, lovsjunga eller kritisera makthavare, ta ansvar för kulturarvet, samt vara talesperson och historieberättare och på olika sätt påverka och förändra sin omgivning. Många av dagens artister arbetar på liknande sätt och detta ville vi utforska och fortsätta griot-arvet till det nutida musiklivet.

MER OM JENNY NILSSON
Jenny Nilsson är en häpnadsväckande sångerska, scenkonstnär, liveloopingartist och kompositör. Hon skapar musik och ljudlandskap med hjälp av röst, loopar, samplingar och effekter. Musiken rör sig lekfullt över genregränser och är både leklysten och innerlig på samma gång.
I soloprojektet Jenny Nilsson One Woman Orchestra står hon ensam på scenen och skapar låtar och soundscapes med hjälp av livelooping. Hon skriver också musik till nycirkus, teater och dans, där hon ofta medverkar som både livemusiker och cirkusartist, skådespelare eller dansare. Jenny är dessutom medlem i det experimentella folkpopbandet Cure-a-Phobia (SE/NO) och det multikonstnärliga scenkonstkollektivet Lur (SE/DK/DE). Just nu är hon mitt i processen med att producera sitt debutsoloalbum.
www.jennynilsson.com

MER OM SOUSOU & MAHER CISSOKO
Den numera Lunda-baserade duon har turnerat över hela världen i över 30 olika länder, på allt från stora festivaler till konserthus, och har sina rötter i Sverige och Senegal. De växte båda upp i musikerfamiljer och det var intresset och kärleken till den västafrikanska koran som förde dem samman.
Maher kommer från en berömd familj av koraspelare i Senegal och skånska Sousou är en av världens få kvinnliga musiker som spelar instrumentet. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi och influenser från bland annat reggae, folk, soul och mbalax. Deras musik talar till människor oavsett ålder och bakgrund vilket också blir tydligt i och med att duon sjunger på fem olika språk!
Både Sveriges Television och Sveriges Radio har gjort dokumentärer om Sousou & Maher Cissoko och när Youssou N´Dour tog emot Polarpriset sjöng de tillsammans med Timbuktu två av Youssou N´Dours låtar och rörde honom till tårar. 2017 turnerade de med LALEH och svenska folket kunde följa SVT-serien ”Folkets musik” där kända svenska hitlåtar tolkades av musiker med rötter i andra länder.
2021 har Maher släppt en ny egenproducerad skiva Cissoko Heritage som hyllats av både recensenter och lyssnare och både Sousou & Maher är igång med att skapa ny musik!

Det ska bli otroligt spännande att få dyka in i Jennys musikaliska värld och bjuda in henne i vår och se vad vi kan skapa tillsammans med våra röster, koror och live-loopar!
Detta blir vår enda offentliga konsert i Malmö i höst och vi har längtat så efter er. Varmt välkommen in i vår värld för att ta del av detta nyfikna musikaliska möte!

Sousou & Maher Cissoko

web:
www.sousoumaher.com
www.jennynilsson.com
https://in-discourse.com/

Genomförs med stöd av Kulturrådet och Region Skåne.

MER OM IN-DISCOURSE
in-discourse AB i Malmö, en av södra Sveriges största media- och ljudstudios som varit värd för allt från stora musik, dans och teaterproduktioner till fotoshoot, filmning och live-streaming. Sousou & Maher har samarbetat med dem under flera år, spelat in musikvideos och livestreams, komponerat musik och mixat skivor tillsammans med Silas Bieri.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.