• Speltid: 150 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://staffanstorp.se/konsthall
  • Artist / Medverkande: Julia Sigova & Anton Lasine

Joyeux noel – God Jul!

Pianisten Julia Sigova och violinisten Anton Lasine kommer tillbaka till Staffanstorps Konsthall med en ny klassisk konsert som går i Julens tecken. Vi ser fram emot ännu en värmande och känslosam afton av dessa två skickliga virtuoser. Att få njuta av detta i Konsthallen med dess underbara akustik samtidigt som vi får ta del av pågående konstutställning av Areej Almansory kommer att göra kvällen till en av årets höjdpunkter!

Vi bjuds på en blandning av skandinavisk och fransk musik; Francis Poulenc Sonata för Violin och Piano samt miniatyrer av Debussy. Efter pausen Fini Henriques (Danmark), Kleine Bunte Reihe, Op.20 och en samling av 6 små miniatyrer: Der Hirtenknabe Pantomime Nickpuuppchen Menuetto Mueckentanz Erotik och sist men inte minst; Wilhelm Stenhammar, Violin Sonata, Op.19.

Anton Lasine studerade vid Rimsky-Korskov Colledge of music 1987-1991 med violin som huvudämne och vid Sankt-Petersburgs statliga Konservatorie (Musikhögskolan) till 1996 med titel som solist, kammarensemblemusiker, orkestermusiker och pedagog. Lasine har bl.a. arbetat för Själlands Symfoniorkester i Köpenhamn, som 1:a konsertmästare vid Malmö Opera och som 1:a konsertmästare för Jönköpings Sinfonietta. Från 1994 är Anton Lasine bosatt i Staffanstorp.

Julia Sigova har studerat för Hans Pålsson i Malmö, Konstantin Bogino i Bergamo och Norma Fisher i London. Julia är en eftertraktad kammarmusiker och har samarbetat med internationella solister som Håkan Hardenberger och Susanne Resmark. Julia har gjort sig känd som tolkare av rysk och modern repertoar. Sedan debuten med Malmö Symfoniorkester 2010 har hon framträtt som solist med flera orkestrar bl.a. under ledning av dirigenter som Mats Rondin, Mattew Rowe och Marc Soustrout.

Biljetter kan köpas på Kulturcentralen.nu och i Konsthallens entré – där kan du betala med swish och kort.
OBS: Vi tar inte emot kontanter.

Konsthallens vänner säljer vin och cider med litet tilltugg i pausen.

Arr: Kultur Staffanstorp i samarbete med Konsthallens vänner

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.