• Kategori:
  • Hemsida: http://www.blabaten.com

Jul-Ånga

- en varm julshow

Det pyser och ångar i kajutan! Sång!
Humor! Armkrok!
Rentav dans?

Blå båtens lilla scen skapar Mimi Terris, Valle Westesson och Kalle Lind intim och jovialisk underhållning inför julen. Muntra trudelutter, tramsiga sketcher, festliga monologer och kanske någon liten påminnelse om vad julen ska vara bra för. Allt är nyskrivet, en del är så färskt att det skrivs under pågående föreställning. Högt tempo, god stämning och varmt gemyt är ledorden – därmed inte sagt att alla fördomar stryks medhårs.

Vid pianot sitter ”Svempa” Lundequist som en garant för att det hela ska svänga också. Det är en inbjudande typ av underhållning ”som vi föreställer oss att det var i Göteborg på sjuttiotalet, eller på en brittisk pub”.

Ensemblen, som skriver sina egna texter, vill försätta folk i ett tillstånd av glädje som man inte kan värja sig emot. Om ett skämt inte håller måttet så är det aldrig långt till nästa skämt – eller sång!

Kalle Lind är Malmös yngste farbror, mångsysslare i kultur- och nöjesindustrin, poddare, författare, krönikör och skämtare. Ibland ställer han sig på scen och framför då helst egna texter, ”så att ingen annan ska behöva skämmas”.
Valle Westesson är Blå Båtens kulturkapten samt handelsresande i nöje och trevnad. Han tar sig glatt an det mesta, bara det innefattar hårt arbete och eventuell lön. Jobbar oftast som författare, regissör, reseledare, dramatiker eller konstruktör av konstiga hus.
Mimi Terris är den Bohuslänsk-amerikanska jazzstjärnan som landade i Malmö efter år av musikstudier i Köpenhamn. Hennes genomärliga kompositioner har vunnit många svenska hjärtan och öron. Mimi uttrycker mörker och ljus genom att aldrig backa, utan istället kliva rätt in där det känns som mest.
Sven-Erik ”Svempa” Lundeqvistär en av de nya stjärnorna på Sveriges jazzhimmel. Svempa är en kompositör och improvisatör av rang och hans gedigna hantverk bakom klaveret sträcker sig från 1920-talets stridepiano fram till helt modern improvisatorisk jazz.

Pris och kontakt
I det hårda paketet får ni:
* Glögg och pepparkaka när ni kommer.
* Julbordet kommer från Välfärden, är samtida och ekologiskt med inslag av kött och fisk.
* En ångande härlig julshow!
Pris per person är 745 kr för mat och show.
Lediga datum är 30:e november samt 1, 6, 8 december. Glögg serveras kl 18 och showen är från kl 19-21, inklusive paus.

Bokar ni minst 80 pers är hela skutan er och då får ni det rabatterade priset 695 kr.
För företag och grupper, kontakta Linda Vikner Backlund på julpablabaten@gmail.com.

Enstaka biljetter köps på kulturcentralen.nu

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.