• Speltid: 150 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://lund.riksteatern.se

Katt på hett plåttak – Västmanlands teater/ Riksteatern

Stor ensemble i originaluppsättning av Tennessee Williams klassiker

På plantagen firar man stort att patriarken fyller 65 år. Allt är till synes lyckligt och polerat. Men under ytan frodas hemligheterna. Pappan vet ännu inte om att han är döende, att han firar sin sista födelsedag, och att kampen om vem som ska få ärva marken redan börjat.

Ingifta Maggie, som kämpat sig upp från slummen har bara ett mål för ögonen, att bli gravid så att ägorna tillfaller henne och hennes man Brick. Men Brick är inte med på noterna, han är fullständigt upptagen med att sörja förlusten av Skipper, hans bästa vän i livet. Det som de hade var något annat, något mycket större och sannare…

I Katt på hett plåttak ryms teman som girighet, lögner, sociala koder och sexuella begär. Den är en av vår tids stora klassiker, känd från filmatiseringen från 1958 med Elizabeth Taylor och Paul Newman i huvudrollerna. En filmatisering som författaren Tennessee Williams själv avskydde då manuset blev starkt censurerat för att det ansågs för radikalt. I denna uppsättning återvänder vi till originalet. Sju skådespelare på scen med regi av Carl Johan Karlson.

Medverkande:
Frida Beckman, Jesper Feldt, Bill Hugg, Lisa Larsson, Erik Magnusson, Ulla Tylén, Björn Wahlberg

Regi: Carl Johan Karlson
Scenograf: Nina Fransson
Kostymdesign: Jasminda Blanco
Ljusdesign: Christer Billström
Mask: Anna Olofson

I samarbete med Västmanlands Teater.

Katt på hett plåttak presenteras efter överenskommelse med The University of the South, Sewanee, Tennessee.
Teaterförlag: Nordiska ApS - Köpenhamn.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.