• Speltid: 120 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.vildamalmo.se

Lär dig fåglar i Malmös parker

Under våren genomförs fyra fågelpromenader i fyra vackra parker i Malmö Stad under fyra söndagar. de riktar sig till dig som vill börja eller precis börjat fågelskåda.

Fokus är på att lära oss och följa vårfåglarna, både deras utseenden och läten men också att få uppleva det varierande fågelliv som stadens fina parker erbjuder. Promenaderna startar kl 8.00 och varar till 10.00 och man kan välja att komma på någon enstaka eller följa med på alla fyra. De är planerade så att du kan följa våren och det kommer vara lite olika fåglar på varje promenad. Bofinken som sjunger den 7 april kanske har ungar i boet den 19 maj då trädgårdssångaren precis kommit från vintervistet i Afrika.

De här promenaderna riktar sig till dig som är ny inom fågelskådning eller har tänkt att börja fågelskåda. De består av utomhusföreläsningar varvat med praktisk fågelskådning. Då fåglarna är vokala så här års kommer mycket fokus läggas på just sång och läten.

7 april - Hammars Park, Sibbarp
21 april - Ribersborgsparken
5 maj - Sankt Pauli begravningsplatser
19 maj - Slottsparken/Kungsparken

Ciceron är Erik Hirschfeld, författare till bl a boken Fåglarnas Malmö och mångårig fågelskådare. Se www.fagelkunskap.se

7 april Hammars Park:
Karlbrottsgatan/Tältängsvägen:

21 april Ribersborgstranden:
Kallbadhusets parkering, Ribersborgsvägen:

5 maj S:t Pauli begravningsplatser:
entrén Sankt Pauli norra Kyrkogård, Föreningsgatan

19 maj Slottsparken/Kungsparken:
Dammen mitt emot Malmö Stadsbibliotek

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.