• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

LE VENT DU NORD (CAN)

Något av det bästa i musikväg som blomstrat i den fransktalande provinsen Québec i Kanada. Med medryckande, passionerade versioner av traditionell musik och nyskrivna kompositioner, sång och dans har bandet gjort succé världen över. Det är virvlande reels och jigs men också stämningsfulla sånger och ballader – och minst lika mycket steppdans. Det är keltiskt men på franska och med en oemotståndlig fransk krydda.

Sedan bandet bildades 2002 har de förenat känsla för tradition med nyskapande musik och de är ambassadörer för den progressiva folkmusiken med rötter från Qubéc ut i världen. Deras musik är som en röjig folkmusikalisk lördagsfest någonstans i Qubécregionen kombinerat med en kosmopolitisk ton som vävs in i deras medryckande musik. Under sina drygt 1800 konserter hittills har de hyllats av både publik och recensenter över hela fem kontinenter. De spelar med en rik och varierad sättning, vackra arrangemang och fantastisk sång.

Genom åren har gruppen mottagit ett antal priser. Bl a Grand Prix du Disque Charles Cros, två Junos (kanadensisk grammis), Canadian Folk Music Award och 'Artist of the Year' vid The North American Folk Alliance Annual Gala. Gruppen framträder ofta i kanadensisk, amerikansk, fransk, engelsk radio och tv och har deltagit i en mängd musikaliska samarbeten med bl a med Harry Manx, svenska gruppen Väsen, The Chieftains, legenden Yann-Fañch Kemener från Bretagne, historieberättaren och roots-legenden Michel Faubert, det skotska bandet Breabach och ensemblen Constantinople m fl.

I höst är de äntligen tillbaka i Skandinavien på turné med ett helt nytt album i bagaget!

"Their performance was spectacular - definitely a highligh of the season"
Community programs, Carnegie Hall, NYC

"Exceptionally skilled, exceptionally experienced, exceptionally entertaining"
Glen Herbet, SING OUT

https://leventdunord.com/en
https://www.facebook.com/LeVentduNord
https://open.spotify.com/artist/6Tf86ViwgpVvILk7o877SY?si=frCzZqotR7eunmkIBGvlgA

Picknickföreställning

Pris:
Salong 260:-
Balkong 220:-
Salong Student/Pensionär 220:-
Balkong Student/Pensionär 180:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.