• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

LELO NIKA SEPTET

Ett unikt samarbete mellan Malmöbaserade Lelo Nika Trio och stråkkvartetten Koehne Quartet från Wien. Musiker på absolut högsta nivå som tillsammans skapar en fusion mellan skandinaviska och östeuropeiska traditionella melodier och klanger, med inslag av jazz , klassisk musik och improvisation. Musiken rör sig med lätthet mellan moderna klassiska kompositioner och extremt svängiga passager, fylld till bredden med nyfikenhet och massor av överraskningar för lyssnaren.

Lelo Nika Trio har fått en otrolig respons över hela Europa under de senaste åren och har samarbetat med ett stort antal musiker från hela världen. Lelo Nika är romsk serb, men har tillbringat nästan hela livet i Danmark och Skåne och är numera boende i Malmö. Han är en av världens främsta dragspelare och är en sann virtuos på sitt instrument. Hans blandade ursprung lyser genom i hans kompositioner, där han rör sig fritt mellan folkliga traditioner. Han komponerar själv i traditionella stilar, men har också samarbetat med jazzmusiker som Joe Zawinul och Randy Brecker och spelat in musik i en rad genrer.
www.lelonika.com

Stråkkvartetten Koehne Quartet från Wien bildades 1987 och räknas idag som en av dagens främsta tolkare av samtidsmusik i Europa. Kvartettens repertoar är expansiv och sträcker sig från klassisk kvartettrepertoar till moderna kompositioner.
www.koehnequartett.com

På scen
Lelo Nika (Serbien) – dragspel
Thommy Andersson (Sverige) – kontrabas
George Mihalache (Rumänien) – hackbräde (cimbalom)

Johannes Fleischmann (Österrike) – violin I (Vik. för Joanna Lewis (Australien)
Diane Pascal (USA) – violin II
Lena Fankhauser (Kanada) – viola
Melissa Coleman (Australien) – cello

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.