• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

MARIA KALANIEMI & EERO GRUNDSTRÖM Upptäck Victoria!

Följ med på en magisk musikalisk resa med Finlandssvenska dragspelskonstnären Maria Kalaniemi och den musikaliska multibegåvningen och tramporganisten Eero Grundström. I deras musik möts det finlandssvenska själslandskapet och den mäktiga Nordkarelska naturen. Klingande finlandssvenska ballader, sånger med havsmotiv, känslofulla tangon, maniska jeppomenuetter, de egna kompositionerna samt lyriska stämningar i eftertänksamhet. Vindpiskade segel och de blånande bergshöjdernas inbjudande famnar med på en magisk resa på musikens vingar.

Maria Kalaniemi – dragspel och sång – är en konstnär som utvecklat sitt eget, synnerligen personliga uttryck med inspiration från många olika genrer, och blivit en av Finlands mest respekterade musiker. Under tre decennier har Kalaniemi gjort en omfattande karriär i hemlandet samt utomlands och förnyat uppfattningen om dragspelet och den musik man kan skapa med instrumentet.

Eero Grundström – harmonium och munspel – är en mångsidig och begåvad musiker och tonsättare med tramporgel och munspel som huvudinstrument. Grundström uppträder med många olika ensembler, bl.a. den ryktbara munspelskvartetten Sväng.

Maria Kalaniemis och tramporganisten Eero Grundströms skiva Svalan utkom i april 2017. Skivan låg fem månader i sträck bland de tio bästa skivorna på listan World Music Charts Europé. I juli nådde den topplats.

"Musiken känns överlag trygg och bestämd, mycket skickligt framförd men utan överdriven ekvilibristik. --- Jag hör ett album fyllt av intensiv inlevelse och självklart samspel. Njuter i stora drag. Och bälgar i mig alltihop igen innan skivan hinner svalna."
Dag Strömberg, Lira

"Vad gäller musiken är kvaliteten hög som alltid, och den röda tråden förbluffande stark trots att låtmaterialet kommer från helt olika hålll. Finlandssvensk sjömansvisa varvas med tango utan problem – samma syntes finns inbyggd i Marias egen bakgrund. Speciellt spännande är kontrasterna på inledande spåret Kom alla mina bröder, där Grundström trampar och hamrar maniskt på tramporgeln, likt en karelsk folkdans, medan Kalaniemis sång tänjs ut i långa, drömska linjer. sångrösten klingar klar med en naturlig frasering och fallenhet för småornament här och där. Jeppomenuetten på skivan får en elektrifierande tolkning!"
Tove Djupsjöbacka, Hufvudstadsbladet

https://www.facebook.com/mariakalaniemi
https://open.spotify.com/artist/78ipNmGZnTAbqZ1mPTbuwr
www.mariakalaniemi.com

Picknickföreställning

Pris:
Salong 100:-
Balkong 100:-
Salong Student/Pensionär 50:-
Balkong Student/Pensionär 50:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.