• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

Martha Mavroidi Quartet (GR)

Hon har lovordats för sin röst, sina poetiska texter och flinka spel på orientaliska lutor. Grekiska Martha Mavroidis skapar musik där hon med stor skicklighet och kreativitet kombinerar traditionella instrument, melodier och klanger från Mellanöstern och grekisk tradition med bulgarisk sång.

Martha Mavroidi spelar saz och sin egen variant av lafta, en luta med lång hals och dubbla strängar och så sjunger hon. Ibland i stämmor med sig själv eftersom hon använder sig av loop-teknik där hon sjunger mot sina egna förinspelade stämmor. Martha hämtar ständigt ny inspiration och influeras från olika genrer och är ständigt under musikalisk utveckling. Hennes musik beskrivs ofta som en fusion av Balkan och jazz.

Martha kom tidigt i kontakt med folkmusik från olika länder, tack vare att hennes far regelbundet tog hem musik från sitt jobb som radioproducent. Hennes första skiva kom ut 2010 ”The Garden of Rila” och folkmusikmagasinet FolkRoots utnämnde det till ett av decenniets bästa album. Martha har även komponerat musik till filmer, dans och teater och är sedan 2013 konstnärlig chef för Tinos World Music Festival.

På scen:
Martha Mavroidi – röst, lafta, elektrisk lafta och saz
Stratis Psaradellis – politiki lyra
Giorgos Ventouris – kontrabas
Vaggelis Karipi – slagverk

https://www.marthamavroidi.com/
https://www.facebook.com/mavroidimusic
https://youtu.be/3rwAPbMWyTM

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.