MIKE ANDERSEN & BILLY CROSS (DK)

Du känner säkert till Mike Andersen och Billy Cross som två av Danmarks främsta tolkare av den amerikanska folk-, blues- och countrytraditionen. Nu slår de ihop sina påsar och åker på en exklusiv turné med endast ett fåtal speltillfällen. De spelar sina egna låtar, sina nya låtar och några utvalda klassiker som de båda älskar.

När Billy och Mike av en händelse sammanfördes under 2020 i succén "Chuck Berry Tribute", var det uppenbart för de två artisterna att de skulle arbeta tillsammans igen. Grunden för en djup vänskap lades med stor ömsesidig respekt för varandras konst; och efter att de två skrev låten "Finally Free" till Mikes förra album har de sjungit och skrivit tillsammans.

Billy Cross har spelat rock'n'roll sedan han var 13 år gammal, skrivit låtar som sålt miljoner i Danmark, Amerika och England och är verkligen erfaren nog att lugnt kunna luta sig tillbaka och njuta av sin välförtjänta pension – men tar sig istället ut på ännu en turné. Vad får en nästan 74-årig man att fortsätta spela konserter? Svaret är glädje – spelglädje. Sedan Billy Cross kom till Danmark 1979 har hans karriär kännetecknats av spelglädje och professionalism. Sedan 1962 har Billy Cross bl.a. spelat för Andy Warhol i New York, med Sha Na Na och på 70-talet i Broadway-musikalen Hair, med Meat Loaf och Link Wray, samt spelat in två album och turnerat världen över med Bob Dylan.

I Danmark bytte Billy Cross "Delta Blues Band" till "Delta Cross Band" och bandet blev ett av landets största liveakter under slutet av 70-talet och början av 80-talet. Han producerade och skrev "Tidens Tern" tillsammans med CV Jørgensen, Anne Dorte Michelsens "Mellem dig og mig", Pretty Maids "Red hot and heavy", Søs Fengers "On Holiday", Björn Afzelius "Tusind Bitar" och otaliga andra legendariska sånger.
www.facebook.com/BillyCrossMusic

Mike Andersen har en av Danmarks starkaste sångröster och är en av landet bästa bluesgitarrister. Mike Andersen har släppt totalt åtta album och spelat otaliga livekonserter. Den nu 44-årige Mike Andersen började spela gitarr vid 12 års ålder. Han började skriva låtar och spela gitarr i olika band under hela tonåren och bildade sitt eget Mike Andersen Band vid 22 års ålder.

Som ung, även om hans idoler var de stora bluesgitarristerna och soulsångarna, insåg Mike att musiken han älskar så mycket kommer från en tid långt innan han föddes och i en del av världen där han inte växte upp. Det var just denna insikt, i kombination med en inbyggd nyfikenhet på vad som händer musikaliskt idag, som fick Mike att skapa sitt eget sound och sin egen stil. En blandning av svettig blues, soul och rock, med en rå, bestämd sång och fängslande melodier har musiken en omisskännlig touch – ärlig, opolerad och svängig!
www.mikeandersen.com

Pris:
Salong 460:-
Balkong 420:-
Salong Student/Pensionär 420:-
Balkong Student/Pensionär 380:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : fredag 17 februari
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 460 kr
  • Balkong: 420 kr
  • Salong Student/Pensionär: 420 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 380 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : lördag 18 februari
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 460 kr
  • Balkong: 420 kr
  • Salong Student/Pensionär: 420 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 380 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.