Illustration: Johanna Lasson Pinedo
 • Speltid: 90 min totalt utan paus
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: https://www.potatopotato.se
 • Artist / Medverkande: PotatoPotato Scenkonst

PotatoPotato: Min Morfar Prosten

"Nästan allihop blev präster. Alltså farbröder och morbröder, kill-kusiner, morfar förstås, hans far och farfar och hans farmors far, farmors farfar och morfar och hennes mormors far och farfars morfar, hans mormors morfar och farmors farfars far…

Prosten - min kompis och morfar, blev till en symbol för allt jag försökte ta avstånd från. Och jag svävade ut, långt bort från kyrkan. Av 18 barnbarn valde han sen mig att bära korset på hans begravning? Jag tror inte ens att det var för att jävlas. Nu är han alltså död. Men i mig ekar hans ord om goda kristna värderingar och teaterns och dansens syndiga frestelser.
Vad skulle hända, om jag tog mig så nära som möjligt istället?"

I PotatoPotatos platsspecifika show återvänder Drag King-artist, skådespelare och DJ Paulina Göth till kyrkan. Med DJ-bänken som altare antar hon sin morfars plats i ett försök till möte. “Min Morfar Prosten” är en Dj-ceremoni, ett elektromusikaliskt släktepos, en livemixad syndabekännelse, ett gig, en mässa, en brutal återförening med kyrkan och en undersökning av att möta sitt arv.

Föreställningen är en del av PotatoPotatos projekt Contemporary Performing Beats som undersöker berättande och gestaltning genom Dj-mixning, i teaterföreställningar och på klubbscenen. Helena Engberg Tunström från DJ-verket Sincerely Solo står för regi och tillsammans presenterar PotatoPotatos Drag’n DJ- duo ett nytt verk i vilket de fortsätter utmana form, estetik och genre.

Min Morfar Prosten blev utvald till Scenkonstbiennalen 2021, och har nypremiär 25:e - 27:e januari 2022 i S:t Johannes Kyrka i Malmö.
Kyrkan är rymlig, och det kommer vara lätt att hålla trygga avstånd till varandra. Vi kommer även, i och med de nya restriktionerna att kontrollera vaccinationsbevis vid insläppet. Vi öppnar dörrarna kl. 18:30. För att undvika trängsel ser vi gärna att ni kommer i god tid."

Idé & Koncept: Paulina Göth och Helena Engberg Tunström
På scen: Paulina Göth
Regi: Helena Engberg Tunström
Organist: Maja Malmström
Morfars röst: Clas Göran Söllgård
Ljudteknik: Niklas Karlsson
Ljusdesign: Daniel Wennergren
Konstnärlig ledning: Jenny Möller Jensen, Freja Hallberg, Linda Forsell, Helena Engberg Tunström, Paulina Göth
Produktion: PotatoPotato Scenkonst
I samarbete med: S:t Johannes Kyrka

Med stöd av:
Region Skåne, Malmö Kulturstöd, Statens Kulturråd, Svenska Kyrkans Kulturstipendier, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse och Folkuniversitetet.

”En performance i skarp friktion mot rummet och morfaderns förväntningar, kryddad med såväl naket som dragshow, bombastisk musik och ömsint humor.”
-Sydsvenskan

”Med Min Morfar Prosten har PotatoPotato skapat ett verk som väcker intressanta frågeställningar kring såväl religionen som vårt behov av sammanhang och gränsöverskridande upplevelser. Därtill är den överraskande lättillgänglig och starkt berörande.”
- Skånska Dagbladet

 • Plats : S:t Johannes Kyrka, Rådmansgatan 20, Malmö
  Datum : tisdag 25 januari
  Tid : 19:00 , ( insläpp från 18.30 )
  Priser :
  • Entré: 255 kr
  • Student/pensionär/arbetslös/föräldraledig: 155 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Plats : S:t Johannes Kyrka, Rådmansgatan 20, Malmö
  Datum : onsdag 26 januari
  Tid : 19:00 , ( insläpp från 18.30 )
  Priser :
  • Entré: 255 kr
  • Student/pensionär/arbetslös/föräldraledig: 155 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Plats : S:t Johannes Kyrka, Rådmansgatan 20, Malmö
  Datum : torsdag 27 januari
  Tid : 19:00 , ( insläpp från 18.30 )
  Priser :
  • Entré: 255 kr
  • Student/pensionär/arbetslös/föräldraledig: 155 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.