• Kategori:
  • Hemsida: http://www.inkonst.com

Miriam Horwitz ”ICH”

En föreställning som förändrar din syn på världen

Kika in i det okända tomrummet. Vad ser du? Du vet att möjligheten till ett nytt sätt att se och tänka uppenbarar sig genom att ifrågasätta och uppfinna ett nytt språk.

I sin helt färska föreställning som har världspremiär på Inkonst går den tyska regissören Miriam Horwitz på jakt efter ögonblicket när vi är med om något som får oss att helt och hållet ändra uppfattning om världen och verkligheten. Detta ögonblick kallas “metanoia” – upplevelsen av ett psykotiskt sammanbrott och den efterföljande, positiva psykologiska uppbyggnaden eller helandet.

Tillsammans med en dansare och en skådespelare utgår hon från novellen “ICH” av Arthur Schnitzler. Den handlar om en man som blir besatt av att detaljerat beskriva, kategorisera och benämna sin omgivning genom att sätta lappar på allt han ser. Men ingen lapp kan någonsin bli tillfredsställande nog – ordet äpple ger bilden av en frukt, men alla äpplen ser lite olika ut, smakar och doftar lite olika…

Genom att använda Schnitzlers text tillsammans med teaterns möjligheter till föränderliga karaktärer, utbytbara scener, nya verkligheter, nya människor och nya sätt att se världen försöker de skapa nya upplevelser av identiteten, världen omkring oss och oss själva. Utmaningen är att byta perspektiv.

Miriam Horwitz (DE) är koreograf, regissör och skådespelare baserad i Hamburg och har samarbetat med Inkonst ändå sedan 2010 då examensföreställningen Nijinsky hade urpremiär på Inkonst. Efter det har hon återvänt många gånger både för att arbeta i residens och visa verk som Essay on the dead body (2010) och Palais Ideal (2014) (som del av duon Horwitz & Hess). I sitt arbete intresserar hon sig bl a för teatern som en plats där utopier, genom kroppen och språket, kan skapas och upplevas.

Regi: Miriam Horwiz | Medverkande: Fabian Oehl och Emma-Cecilia Ajanki | Ljus och rum: Daniel Goody | Assistent: Tom Oliver Jacobson | Samproduktion: Inkonst

TBA min.
Svenska & engelska

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.