Musik i Äppelriket – Tonsatt yoga för alla i musteriets äppelträdgård

Under denna morgontimme bjuds vi in till mjuk morgonyoga med sällskap av sköna toner och vibrationer.

Alexandra Maliganis leder yogan och tillsammans med slagverkaren Mika Takehara skapar de en upplevelse där yogan och musiken växlar mellan att vara i fokus och mer i bakgrunden.

Stunden är menad för alla, för dig som utövat yoga förut och för dig som är helt ny till yoga. Kom som du är, gärna med mjuka kläder och med yogamatta alternativt handduk/filt/sjal att yoga på - eller som underlag att vila på om du önskar avnjuta stunden i stillhet. Det kommer även att finnas några stolar på plats för dig som önskar det. Denna stund bjuder på lugn och mjuk yoga till levande musik och varsamt kan du låta din kropp och dina sinnen få väckas till liv när du välkomnar dagen!

För Alexandra är yogan ett sätt att hitta till nuet och bli mer närvarande i allt som är, och med det också mer accepterande i att allt är som det är. Genom att komma ner i kroppen och andetaget släpper vi lättare taget om sinnet och kan i stället träda in i känslan, och i hjärtat. Alexandras varma guidning genom yogan ger ofta en känsla av lugn och välbefinnande. Med återkommande fokus att välja för oss själva i varje stund ges utrymme att känna in sin egen dagsform, kropp och sinnesstämning. En av hennes styrkor som yogalärare är att skapa en mjuk och tillåtande atmosfär genom att guida på ett intuitivt, inkännande och inkluderande sätt. Från hjärtat.

Mika Takehara känns igen på sin känsliga musikaliska stil och sina danslika framträdanden. Musiken framförs med hela kroppen, där gester, rörelser och rösten är en viktig del i framförandet. Hon är en av de mest intressanta slagverks- och marimbasolisterna idag, blandar nytt och experimentellt med äldre musik och har framträtt som solist med orkestrar som Berliner Philharmoniker och Los Angeles Philharmonic Orchestra.

Under detta morgonprogram bjuder Mika på likväl improvisationer som på befintliga verk, och med hjälp av rytmer och varma klangsfärer skapar hon en musikalisk värld full av nyanser – en värld som känns både storslagen och intim.

Alexandra Maliganis, yogalärare och Mika Takehara, slagverk.

 • Kommentar : i priset ingår frukost
  Plats : Kiviks musteri, Karakåsvägen 45, Kivik
  Datum : fredag 8 juli
  Tid : 09:00
  Priser :
  • Entré: 240 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.