Foto: Victor Lacken

Nani Noam Vazana (ISR)

När den israeliska, numera Amsterdambaserade ladinosångerskan Nani Noam Vazana kommer till Sverige för första gången, blir hennes enda stopp hos oss på Victoriateatern i Malmö. Den prisbelönta sångerskan och kompositören har funnit sitt kall i att bevara ladino, de sefardiska judarnas numera nästan bortglömda språk. Musiken bygger en bro mellan tradition och modernt liv, fångar ljud och dofter som för tankarna till bazaren och smälter samman dem med rå, flamencoliknande sång och överraskande instrumentering. Mjuka körliknande tromboner pryder mariachi-gitarrer och svepande arabiska slagverk möter känsloladdade pianomelodier.

Det var efter en utsåld föreställning i Marocko som Nani vandrade runt i en gammal stadsdel i sina förfäders hemstad Fez, och plötsligt kände igen en låt som hennes mormor brukade sjunga när de lagade mat tillsammans. Detta inspirerade Nani till att komponera världens första album med ny musik på ladino. Nu är hon aktuell med sitt fjärde album "Ke Haber" ('What's New' in Ladino) som är "ett aldrig tidigare skådat album med nya låtar som låter bekanta" (Songlines). Musiken fångar andan i det uråldriga, matriarkala språket och kulturen, men förflyttar det in i vår samtid med socialt relevanta texter.

Nani har mottagit otaliga hyllningar och placerade sig bland annats som nummer 11 på listorna över mest spelade världmusik-salbum samt nummer 13 på World Music Charts Europe och #19 på iTunes Bestseller. Hon representerade Nederländerna vid EU Music Festival i Vietnam och har uppträtt på Kennedy Center USA och BBC Radio 3. Nani belönades med SENA Music Production Award NL, International Sephardic Music Award ES och Arts Council England Premiere Award.

På scen:
Nani – sång och piano
+ två hemliga gäster

https://youtu.be/SZsCeA8gSYY
https://youtu.be/u7CXQ3ZbzZc

Webpage: https://nanimusic.com
Facebook: http://facebook.com/noamvazana
Instagram: https://www.instagram.com/noam_vazana_music
Spotify: https://open.spotify.com/playlist/7e9pXKzVGHJAAVIU971ZEg
Apple: https://music.apple.com/us/artist/noam-vazana/335146284
Youtube: https://youtube.com/nanisinger

Pris:
Salong 280:-
Balkong 240:-
Salong Student/Pensionär 240:-
Balkong Student/Pensionär 200:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : torsdag 21 mars
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 280 kr
  • Balkong : 240 kr
  • Salong Student/Pensionär: 240 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 200 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-03-21 17:30