• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

NELLIE TIGER TRAVIS (US) & TOP DOGS

Med sin eldiga, kraftfulla sång och oemotståndliga scenkarisma har den här blues- och southern soul-sångerskan från Mississippi fyllt festivaler och klubbar runt om i världen. Hon har sina rötter i gospelmusiken och hämtar sin inspiration från artister som Big Mama Thornton, KoKo Taylor and Etta James.

Nellie växte upp under 60-talet i Mound Bayou, Mississippi i en familj där kyrkan och gospelmusiken var en naturlig del av vardagen. Hon uppfostrades främst av sin mormor som också var präst och sjöng i kyrkan. Flera av hennes familjemedlemmar var sångare och musiker och hon började sjunga i kyrkan redan som femåring. Efter att ha siktat mot en karriär som skådespelerska, vann slutligen hennes kärlek till musiken och hon gjorde sig ett namn på Chicago-bluesscenen där hon delat scener med några av de största (inklusive Buddy Guy, Bobby Rush, Otis Clay och Little Milton.

Sedan Nellie släppte sitt debutalbum 2000 har hon frontat några av de tajtaste Chicago-bluesbanden i världen, fyllt klubbar och headlinat festivaler runt om i världen. Från Japan, Grekland, Italien, Tyskland, Brasilien och hela vägen tillbaka till sin hemstad i Mississippi, knockar Nellie ut publiken med sina framträdanden. Hon vunnit flera utmärkelser för både hennes framträdanden och hennes egenskrivna musik, bland annat utnämndes hon till "Entertainer of the Year" i en läsarundersökning i Chicago Weekly Newspaper New City.

På scen:
Nellie Tiger Travis – sång
Sverker Blomberg – gitarr
Erik Möbeln Pettersson – Hammond-orgel
Anders Molle Mohlin – bas
Jonathan Westling – trummor

https://nellietigertravis.com
https://open.spotify.com/artist/2txcEJMamPeJIqm1mCJHIn?si=D_tKAGNVQWm350feyUWibA
https://www.facebook.com/Nellie-Tiger-Travis-103743849667899/

Picknickföreställning

Pris:
Salong 300:-
Balkong 260:-
Salong Student/Pensionär 260:-
Balkong Student/Pensionär 220:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.