• Speltid: 90 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.bastionen.org
  • Artist / Medverkande: Bombina Bombast

Noise - Bombina Bombast

Noise är en hyllning till det virtuella i vår värld. En ljuv förening av innovativ teknik och klassisk teater. Emma Bexell och Stefan Stanisic, konstnärliga ledare för Bombina Bombast, berättar vad vi kan vänta oss när gruppen intar Bastionen i december.

- Noise är en historia om 1 och 0, bitar av binär kod, som skickas in i fysiska kroppar för att förstå människans verklighet, säger Emma Bexell, som även är dramatikern bakom Noise.

- Det digitala och virtuella har skapat så många nya rum i vårt samhälle: mötesplatser, lekplatser, hemliga hörn. Jag ville skapa karaktärer som aldrig haft fysiska kroppar tidigare men som nu tar mänsklig form. 0 och 1 förstår inte den icke-virtuella världen och världen förstår inte dem, säger Emma. Vi människor klagar på överflödet av teknologiskt brus men för 0 och 1 så var bruset den enda verkligheten.

Stefan Stanisic, regissör för föreställningen, berättar att han i Noise vill skapa ett potpurri av de uttryck som kännetecknar Bombina Bombast. Live-video och virtual reality ska samsas med klassisk teater.

- Vi brukar blanda uttryck: film med scenisk gestaltning, virtual reality med verkliga möten. Noise blir som ett Bombina Bombast-medley där alla format får samspela och du erbjuds att delta på flera olika sätt.

Koncept:Emma Bexell och Stefan Stanisic (Bombina Bombast)
Regi: Stefan Stanisic
Text: Emma Bexell
Kompositör: Olle Markensten
Koreografi: Ana Stanisic
På scen: Ana Stanisic, Jerk Ohlson Westin, Svante Back, Olle Markensten, Amanda Lebert Elfvelin*, Lovisa Perman, Annelie Horáková Eriksson
Producent: Katinka Richter
Scenografi: Svante Back, Amanda Lebert Elfvelin*,
Grafisk design: Rebecca Gislén
Fotograf: Niklas Killander
Manager: Catrine Bek
* praktikant från Scenproduktion Malmö Högskola

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.