• Kategori:
  • Hemsida: http://www.jazzimalmo.com

Nika/Nordberg Project med Marija Novak

En mix av jazz, romsk Balkan-musik och svensk folklore med fokus på romska sångskatten

Denna kvartett är sprungen ur ett 5-årigt samarbete mellan musikerna Jesper Nordberg och Lelo Nika Jr. De båda har delat sina kunskaper och musiktraditioner med varandra och smält ihop sina olikheter till en egen stil: en blandning av jazz, romsk Balkan-musik, svensk folklore och vadhelst som dyker upp i stunden.

Tillsammans med svenska pianisten Fanny Gunnarsson och Berlin-trummisen Halym Kim (numera bosatt i Köpenhamn) gör de ett projekt med särskilt fokus på den romska sångskatten. Serbisk-romska vokalisten Marija Novak (boende i Österrike) står för sången och gör det med briljans. Hon är känd i både Serbien och den serbiska diasporan för sin klara stämma och djupa kännedom om den romska sångtraditionen, och framträder ofta i serbisk TV med både moderna och traditionella kompositioner.

Konserten består av ett set á cirka 40 min med romska sånger och ett instrumentalt set á 30 min med Nikas och Nordbergs egna kompositioner, samt deras arrangemang på allt från Piazzolla och Olle Adolphson till jazzstandards.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.