• Speltid: 180 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

Norma

Operafabriken presenterar stolt
- en opera av Vincenzo Bellini

Druidprästinnan Norma älskar Pollione, en romersk prokonsul, vars hemliga kärlek till Norma har svalnat, han har istället förälskat sig i den unga prästinnan Adalgisa. När Norma får reda på Polliones förräderi, flammar hon upp i vredesmod. Kommer hon att offra sin kärlek till mångudinnan?

Norma är en opera full av mystik och drömlika scener, kärlek, hämndbegär, ett starkt kvinnoporträtt, fylld av den vackraste belcantosång, bla den legendariska ’Casta Diva’ och duetten ’Mira, o Norma’. Det är belcantons mest berömda och mytomspunna opera och Bellinis mästerverk!

Vi är stolta att även presentera den berömda ensemblen Camerata Geminiani från London, med violinisten GianMarco Sanna i spetsen som konstnärlig ledare för originalstämningen A=432 Hz istället för dagens A=440 Hz. Jochen Heibertshausen, dirigent, kommer att leda oss i bästa Furtwängler anda!

Medverkande
- Dirigent: Jochen Heibertshausen
- Leena Malkki: Sopran
- Andreas Bigom, tenor
- Madeleine Jostedt-Ulricii: mezzosopran
- Zaza Gagua, bas
- Johanna Fiskaali, mezzosopran
- Manuel Bjelke, tenor - Camerata Geminiani och European Artists Association
- Kör

Regi : Anelia Kadieva Jonsson,
Kostym : Eva Hovbrand och Maria Hegborn
Scenografi och ljusdesign : Per Erik Svensson
Föreställningen ackompanjeras av en kammarorkester.

Camerata Geminiani är den första stråkkammarorkestern i London - och förmodligen i världen - som enbart spelar i 432hz stämningen.
Sammansatt av musiker med internationell erfarenhet och från olika länder delar de samma passion för musik och åtnjuter en extremt intensiv respons från allmänheten.

Verdi-stämningen
A= 432 hz, även kallad ’Verdi stämningen’ (eftersom Verdi var en stor försvarare av den).
Denna stämning användes sedan de grekiska och egyptiska civilisationerna av de flesta musikerna. Ett modernt exempel på detta är Giuseppe Verdi själv), som föredrog den ursprungliga frekvensen till andra högre frekvenser.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.