Fotograf: Per Bolkert
  • Speltid: 70 min
  • Kategori:
  • Hemsida: https://www.teatertheatron.se/odlad-frukt-2020/
  • Artist / Medverkande: Teater Theatron

Odlad frukt

I mars 2020 är det urpremiär för ett spännande samarbete mellan Teater Theatron och Strindbergs Intima Teater i Stockholm. “Odlad frukt” är en fri tolkning för scen av Strindbergs novell med samma namn.
Det blir en musikalisk och tankeväckande resa där vi erbjuder nya perspektiv på såväl Strindbergs språk som migration.

Föreställningen ges i nybliven Theatron-tradition som picknickteater. Publiken uppmuntras att ta med mat och dryck att avnjuta under föreställningens gång! För att minska risken för smitta följer vi Folkhälsomyndighetens direktiv, och har därtill valt att begränsa vårt publikantal till 30 per föreställning med 2-3 platser vid varje picknickbord.

På scen står Theatrons Suzanna Santrac och Zeljko Santrac, samt en internationell gäst - den jordanske sångaren och multiinstrumentalisten Yahia Najem. Tillsammans bär trion på olika erfarenheter av uppbrott och migration, om att flytta till ett land där språket är nytt, och förutsättningarna helt annorlunda.

Odlad frukt är berättelsen om Sten Ulvfot - en tidigare rik man som plötsligt förlorat allt. Han tvingas ut på en resa i Uppland under en maj månad på 1460-talet, för att hitta nya sätt att förtjäna sitt leverne. I vår tolkning väver vi samman Stens berättelse med våra egna livsberättelser och perspektiv.

Varför migrerar så många i dag? Vad säger migranters erfarenheter om världen vi lever i?
Är vi, liksom Sten, på väg att förlora det vi äger på grund av hur vi lever?

Regisserar gör Anna Pettersson och för scenbild och ljusdesign står Max Mitle.

Gästregissör: Ragna Wei. Koreograf: Anne Jonsson. Grafisk formgivning: Gustave Lund. Snickare: Zarko Deak. Producent: Oliver Lindman & Strindbergs Intima Teater.

Med stöd från Kulturrådet, Malmö stad och Kultur Lund.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.