• Kategori:
  • Hemsida: http://www.staffansteater.se/pegasus-family-2018/

Pegasus Family - 14 och 15 juli

INTERNATIONELL INTERAKTIV VISUELL TEATERFESTIVAL FÖR BARN OCH VUXNA

Upplev föreställningar med Dockteatergrupper från Spanien, Indonesien, Italien, Turkiet, Danmark, Sverige! Träffa alla de internationella dockkonstnärerna! Tillverka egna dockor tillsammans med dem! Spela med dina nya dockor i Prova-På-Scenen, tag hem dem och spela vidare! Man bokar en festivaldag, kl 13-17. För 50 kr får man se tre föreställningar och vara med i alla workshops. Pjäserna spelas i fri luft i Teaterträdgården, och inomhus i ett Långhus med sommarteateratmosfär!

THE SKY OF SAFIR
BEHIND THE ACTORS INDONESIEN
Föreställningen är en modern tolkning av “The Lionking”. Behind The Actors strävar efter att kombinera den Indonesiska teatertraditionens rika erfarenheter med kraven på förnyelse. I The Sky Of Safir utforskar de ett nytt visuellt språk för detta. Vi får uppleva en modern föreställning med Indonesisk grundton.
Gruppens kynne är skådespelaranda och självförtroende, ”Skådespeleri är handling!” “Låt oss ta hand om vår miljö genom att tänka och handla. Låt oss försöka förstå djurens språk, de förstår universums liv.”
Dalang: Dede Candra
Actor/production leader: Hendra Mbot
Actor/director: Asep Budiman
Multimedia/documentation: Herfan Rusando
Musicproducer: Syarif Maulana
Actor/translator: Linda Rosalinda
Swedish songs: Elsa Björklund-Streiffert
BEHIND THE ACTORS är knutna till Teaterfakulteten vid universitetet i Bandung på Västra Java.
Från 4 år. Engelska/Svenska

TRIPP TRAPP TRÄSKO!
OLSENS TEATER DANMARK
Musikalisk dockteater för de minsta.
Om kycklingen som med sina nya träskor och en lite för stor spann drar ut i världen för att hämta vatten, och möter ett par roliga möss som hör och luktar och ser, och får lära sig det första om det största och det högsta, om det längsta och det tyngsta, och träffar hästen som ordnar full spann till den lille Träskohjälten!
Text och sånger: Signe Birkbøll.
Dockor och scenografi af Enid Björklund.
Musik: Lars Fjeldmose.
Vi har samarbetat med Olsens Teater i många år, tillsammans har vi skapat flera föreställningar. Nu kommer Erik Olsen till Pegasus Family med en pjäs vars dockor tillverkats i vår teaterverkstad här strax intill Pegasus Trädgård! Olsens Teater turnerar i hela Danmark med sina humoristiska föreställningar. Dessutom är Erik stora delar av året knuten till den anrika Barn-och Familjeteatern Riddersalen på Frederiksberg mitt i Köpenhamn.

MADAM ROT
STAFFAN BJÖRKLUNDS TEATER
Dockor och väsen i fri luft!
Om en äkta Morotsmadam
av ädlaste rotfruktstam!
Och om Gammelrot, långtifrån ung
Men knölig och tjock och tung!
Här gifts det och skiljs det, hej o hå!
För körsången får Potäterna stå!
En rotfast sommarhistoria om fingrar i jorden och sinnen i skyn!
Spelas som inspiration till Trädockverkstaden där man får tillverka egna trädockor med riktiga verktyg.
Från 3 år.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.