Pegasus Family - 20 och 21 juli

SOMMARENS STORA DOCKTEATERHÄNDELSE!

INTERNATIONELL INTERAKTIV VISUELL TEATERFESTIVAL FÖR BARN OCH VUXNA I TEATERTRÄDGÅRDEN PEGASUS TRÄDGÅRD I HÖG

Upplev föreställningar med Dockteatergrupper från Argentina, Tyskland, Bulgarien, Danmark, Sverige! Träffa alla de internationella dockkonstnärerna! Tillverka egna dockor tillsammans med dem! Spela med dina nya dockor, tag hem dem och spela vidare!
Man bokar en festivaldag, kl 13-17. För 50 kr får man se två föreställningar och vara med i alla workshops. Pjäserna spelas i fri luft i Teaterträdgården, och inomhus i ett Långhus med sommarteateratmosfär!
10 min från Lund, 20 min från Malmö.

VARGEN MINSKI OCH MARIONETTERNA
KABARÉ PUPALA MARIONETTES TYSKLAND
En marionettföreställning där den lilla vargen Minski med en hjälpande hand från dockspelaren skojar med sin publik och låter oss möta en blyg men mycket musikalisk kanin, ett par kärleksfulla möss, en dinosaurkyckling som lägger ett mystiskt ägg, världens underbaraste magdansös, ett skelett som blir förälskad…. Och några till i en talrik och färgfull marionettkollektion.
Thomas Herfort
Efter bild- och formutbildning i Spanien och Tyskland tillbringade Thomas några år i omtalade Taller De Marionetas i Barcelona tillsammans med berömda marionettartister som Pepe Otal, Toni Rumbau och Jordi Bertran. Han utvecklade där en helt egen marionettbyggteknik. Sedan 2008 är han verksam i Berlin, där han ger marionettföreställningar för såväl vuxna som för barn- och familjepublik. Thomas föreställningar är uppskattade på internationella festivaler, han har framfört dem i mer än 20 länder.
För alla åldrar, ordlöst.

SVALORNA
TEATER TURKOS STOCKHOLM
Årets Svenska festivalgrupp är TEATER TURKOS från Stockholm. Teaterns båda skådespelare är döva och teckenspråkiga, utbildade på Scenskolan i Stockholm 2011-14.
TEATER TURKOS sätt att arbeta interaktivt med sin publik är uppskattat. Tillsammans med regissören Lars Otterstedt, som samarbetat med Riksteaterns Tyst Teater, har TEATER TURKOS skapat föreställningen SVALORNA.
“Teater Turkos gör teckenspråksteater för barn, unga och familjer. Vi arbetar mycket med publikkontakt och interaktiv form av teater. Vi är nyfikna på vad som händer i mötet med publik när publik med olika språk och bakgrunder delar samma teaterupplevelse på teckenspråk. Teater Turkos vill, med den levande konstnärliga processen som teatern är, öka förståelse och samexistens genom att ständigt föra dialog med publik både på och vid sidan av teaterscenen.”
SVALORNA är en ordlös och interaktiv teckenspråksföreställning om längtan efter ett riktigt liv bortom misär, krig och våld, om lyckan och svårigheterna att komma till ett fjärran land med en annan kultur och språk, om känslan av frihet och värdighet och om hoppet som är det sista som lämnar oss människor.
Föreställningen lämpar sig väl för ett av PEGASUS FAMILYS båda teman: Barnkonventionen.
SVALORNA ökar tillgängligheten till och förståelsen för Scenkonst på svenskt teckenspråk då pjäsen här inte endast spelas för en teckenspråkig publik. Detta rimmar väl med Barnkonventionens artiklar 23 och 31 om fullvärdig och anständig tillgång till kultur, lek, konst och rekreation för barn med funktionsvarians.
En allåldersföreställning.

 • Kommentar : kl.13-17
  Plats : Teaterträdgården Pegasus Trädgård, Företagshusvägen 2, Kävlinge
  Datum : lördag 20 juli
  Tid : 13:00
  Priser :
  • Entré: 50 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Kommentar : kl.13-17
  Plats : Teaterträdgården Pegasus Trädgård, Företagshusvägen 2, Kävlinge
  Datum : söndag 21 juli
  Tid : 13:00
  Priser :
  • Entré: 50 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.