• Kategori:
  • Hemsida: http://www.staffansteater.se/pegasus-family-2018/

Pegasus Family - 21 och 22 juli

INTERNATIONELL INTERAKTIV VISUELL TEATERFESTIVAL FÖR BARN OCH VUXNA

Upplev föreställningar med Dockteatergrupper från Spanien, Indonesien, Italien, Turkiet, Danmark, Sverige! Träffa alla de internationella dockkonstnärerna! Tillverka egna dockor tillsammans med dem! Spela med dina nya dockor i Prova-På-Scenen, tag hem dem och spela vidare! Man bokar en festivaldag, kl 13-17. För 50 kr får man se tre föreställningar och vara med i alla workshops. Pjäserna spelas i fri luft i Teaterträdgården, och inomhus i ett Långhus med sommarteateratmosfär!

TAKE IT!
FIGURENTHEATER EVA SOTRIFFER BOLZANO ITALIEN
I dockspelarens trädgård saknar dockorna ingenting! De kan dansa, sjunga, leka och skratta så mycket dom vill. Det finns bara en sak de inte får göra: Smita ut ur trädgården för att försöka få fatt i en av de förbjudna frukterna. Men en dag så…..
TAKE IT! Är en föreställning inspirerad av den Italienska Commedia dellártefiguren Pulcinella, han med svart mask och väldigt lång och krokig näsa. Pulcinella figurerar i såväl klassiska som moderna dockföreställningar i Sydeuropa där alla barn känner till honom och hans hyss.
Eva Sotriffer från Bolzano, Italien, har uppträtt som dockspelare sedan 2009. Hon kom in i teatervärlden efter filosofistudier vid universiteten i Wien och Montpeiller, först genom gatuteater och kostymmakare i Frankrike, och sedan in i dockteatervärlden genom två års dockteaterskola i Österrike.
Ända från början har Eva fokuserat sitt arbete på ordlösa uttryck genom rörliga bilder, rytmer och ljud, och velat utforska traditionella dockteaterteknikers möjligheter.
Från 5 år. Ordlöst.

CANELO SHOW
RAMBLING PUPPETS BARCELONA
Canelo Show är en genuin marionettföreställning för alla åldrar, en surrealistisk komedi i cabaretstil. En liten musikalisk komedi om en hund och hans husse. Canelo är inte bara en hund, han är också en docka som vill bli en stjärna.
”Mina damer och herrar! Jag har nöjet att presentera en ytterst ovanlig artist! Ett geni, full av virtuositet och begåvad med en mirakulös egenskap! Han är gatans största sensation! Det är ett stort nöje att få presentera… Canelo, den otroliga sjungande hunden!”
Rambling Puppets är en enmansteater från Barcelona. Ferran Costa designar och bygger själv sina dockor och spelar med dem på gator och torg.
Som många andra skickliga marionettspelare har Ferran utbildat sig i omtalade Taller de Marionetas de Pope Otal i Barcelona, och har skapat Canelo Show med hjälp av dockmästare som Jordi Bertran och Pepe Otal.
Från 3 år. Ordlöst.

MADAM ROT
STAFFAN BJÖRKLUNDS TEATER
Dockor och väsen i fri luft!
Om en äkta Morotsmadam
av ädlaste rotfruktstam!
Och om Gammelrot, långtifrån ung
Men knölig och tjock och tung!
Här gifts det och skiljs det, hej o hå!
För körsången får Potäterna stå!
En rotfast sommarhistoria om fingrar i jorden och sinnen i skyn!
Spelas som inspiration till Trädockverkstaden där man får tillverka egna trädockor med riktiga verktyg.
Från 3 år.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.