Foto: Anders Bergön

Per Tengstrand

Konsertpianisten Per Tengstrand är en av Sveriges mest framstående artister på de internationella konsertscenerna och en kär gäst på Victoriateatern. Den 2-3 mars kommer han tillbaka för att bjuda på två konsertkvällar. Under onsdagen har han bjudit med sig stråkkvartetten NOVO Quartet för att spela Beethovens magnifika Kejsarkonsert i arrangemang för piano och stråkkvartett och under torsdagen bjuder Per på en solokonsert där han spelar musik av sina favoritkompositörer och guidar publiken med underhållande berättelser om musiken.

Onsdag 2 mars
Beethovens Kejsarkonsert: Per Tengstrand & NOVO Quartet
Beethovens magnifika Kejsarkonsert i arrangemang för piano och stråkkvartett kommer äntligen spelas på Victorias scen och Steinwayflygel. Per Tengstrand tolkar Beethoven tillsammans med en av nordens främsta unga stråkkvartetter, NOVO Quartet, som redan skördat stora framgångar i prestigefyllda kammarmusiktävlingar. Förutom Kejsarkonserten blir det inget mindre än Shostakovich nionde stråkkvartett!

Torsdag 3 mars
Carte Blanche: Per Tengstrand med vänner: Beethoven, Schubert, Brahms m.m.
En kväll med solopiano och kammarmusik i olika kombinationer! Beethoven, Schubert, Brahms med mera med mera där Per Tengstrand guidar publiken med underhållande berättelser om musiken. En dynamisk kväll utlovas med fantastisk musik!

Om Per Tengstrand:
Per Tengstrand debuterade med Helsingborgs Symfoniorkester redan vid tolv års ålder och har sedan dess kommit att bli en av Sveriges främsta konsertpianister. Han föddes 1968 i Växjö och har studerat för bland annat Hans Pålsson, Dominique Merlet och Romuald Sztern. Under åren har han spelat in skivor med verk av Brahms, Chopin och Beethoven. Han är också huvudpersonen i Magnus Gertten och Stefan Bergs dokumentärfilm Solisten.

Per har en otrolig teknik och säkerhet, något som inte minst visat sig i de utmärkelser som han har mottagit genom åren. Han har bland annat vunnit Cleveland International Piano Competition, fått den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibu som den yngsta någonsin och när han tilldelades första pris för sina slutexamina vid konservatoriet i Paris, bröt publiken det 200 år gamla applådförbudet.

Idag bor Per i USA med sin fru där han har gör stor succé, både på konserter och skivor. Han arbetar regelbundet med de stora orkestrarna i Skandinavien och är konstnärlig ledare för Helsingborg Pianofestival och New Nordic Music Festival i New York.

Pris:
Salong 300:-
Balkong 260:-
Salong Student/Pensionär 260:-
Balkong Student/Pensionär 220:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Kommentar : Beethovens Kejsarkonsert: Per Tengstrand & NOVO Quartet
  Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : onsdag 2 mars
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 300 kr
  • Balkong : 260 kr
  • Salong Student/Pensionär: 260 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 220 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Kommentar : Carte Blanche: Per Tengstrand med vänner: Beethoven, Schubert, Brahms m.m.
  Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : torsdag 3 mars
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 300 kr
  • Balkong : 260 kr
  • Salong Student/Pensionär: 260 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 220 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.