• Kategori:
  • Hemsida: http://www.jazzimalmo.com

Perssons Sexa med Lina Nyberg

Perssons Sexa är en kritikerrosad sextett med rötterna i Malmö och som samlar några av regionens mest spännande förmågor. Kompositionerna och arrangemangen är Jens Perssons, vilka är melodiskt starka och överraskande stycken där konventionella former och grepp ofta har kastats ut genom fönstret. Musiken ger stort utrymme för individuella uttryck men inramas tydligt av ett mycket eget gruppsound. ”Inga spår av musikalisk fundamentalism och bundenhet” som Bo Bjelvehammar för Tidningen Kulturen uttrycker det.

Denna konsert kommer även att gästas av vokalisten Lina Nyberg som inte behöver någon närmre presentation. Med en respektingivande karriär i ryggen fortsätter Lina att outtröttligt innovera den svenska jazzmusiken. Lina är albumaktuell med den sista delen av trilogin om världen: ”Terrestrial”. De tidigare ”Sirenades” (2014) och ”Aerials” (2016) släpptes under idel hurrarop och den senare blev även Grammis och Manifestnominerad.

Perssons Sexas senaste album ”Vol II” blev mycket väl bemött i media och förutom musik så innehåller den fysiska CD-releasen illustrationer av multidiagnostiserade bildkonstnären Karl Persson, som är bror till Jens Persson. Dessa bilder kommer att ställas ut i samband med konserten.

Persson Sexa är:
Jens Persson – altsax/komposition
Petter Hängsel – trombon
Oscar Johansson – piano
Tobias Ekqvist – gitarr
Johannes Vaht – kontrabas
Kristoffer Rostedt – trummor
Gäst: Lina Nyberg – röst

Sagt om album ”Vol II”

”Ett av årets mest lyckade svenska jazzalbum”
- Alexander Agrell, Sydsvenskan

”Musikalisk skönhet på en nivå som få andra lyckats med under året”
- Ola Elleström, HYMN (om spåret ”Europa” från Vol II)

Dörrar 19.00, på scen 19.30.

Entré: 170 kr inkl. garderobsavgift
Medlem Jazz i Malmö: 120 kr inkl. garderobsavgift. Biljetter i entrén konsertkvällen eller förköp via Kulturcentralen.

På Victoriateatern är det alltid picknick som gäller, så packa korgen!

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.