• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

PHØNIX (DK) & SANGKA (CHN)

Ett unikt musikaliskt kulturmöte och en häpnadsväckande konsertupplevelse när den danska folkmusikgruppen Phønix bjuder med sig den kinesiska guzhengspelaren SangKa upp på scen. Tillsammans skapar de ett alldeles särskilt ljuduniversum i mötet mellan två mycket olika musiktraditioner.

Det kinesiska traditionella instrumentet guzheng har en drömmande, harpliknande, pentatonisk klang, som på ett vackert sätt möter Phønix energiska melodier och sång. Resultatet blir en konsert på hög musikalisk nivå, med vikt på intensitet, närvaro, energi, virtuositet och ett starkt visuellt uttryck.

Phønix är ett av Danmarks ledande folkmusikband. Deras sound är nyskapande, men har tydliga rötter i den danska och skandinaviska musiktraditionen. Phønix intensiva och energiska scennärvo har lett dem runt många delar av världen, till de största folkmusikfestivalerna, liksom de mest intima klubbscenerna. SangKa är en ung framträdande guzhengspelare, bosatt i Peking och utbildad vid China Conservatory of Music. SangKa är trots sin unga ålder redan berömd musiker i Kina där hon bl. a. bidragit till öppningsmusiken för de olympiska spelen i Peking 2008.

Phønix och SangKa möttes i Beijing i samband med öppning en det nya danska kulturinstitutet 2014 och har sedan dess spelat tillsammans flera gånger t.ex. 2015 på SPOTfestival, Kulturmødet på Mors, Musik i Tide festival samt en längre skolkonserturné i hela Danmark och i 2016 på en gemensam turné i den sydliga Guangdong-provinsen i Kina.

På scen:
Sangka – guzheng
Anja Præst – basklarinett/klarinett
Karen Mose – sång/klaviatur
Jesper Vinther – dragspel
Jesper Falch – slagverk

http://www.phonixfolk.dk
https://youtu.be/ieHMC43SPdE

Picknickföreställning

Pris:
Salong 180:-
Balkong 140:-
Salong Student/Pensionär 140:-
Balkong Student/Pensionär 100:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.