Post-Sun-Vision Pressbild Aila Trio: Jenny Berger Myhre
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.jazzimalmo.com

”Rising” Aila Trio (NO) + Post-Sun-Vision

På Inkonst i Jazz i Malmös jazzserie ”Rising” möter du spännande och intressanta grupper/musiker som är på god väg mot stjärnorna! Aila trio (NO)+ Post-Sun-Vision

Aila trio är en melankolisk och experimentell frijazz trio ledd av basisten Aila Georgia Mae Wartel Collins. Med Georgias kompositioner som bas skapar trion en fängslande, stor ljudbild som innehåller allt från minimalistisk improvisation till punk-aktig frijazz. Aila trio utforskar gränsen mellan fri improvisation och komponerad musik utan rädsla för att överskrida genrer. Kompositionerna, som fungerar som ramverk för tre ambitiösa improvisatörer, är centrerade runt distinkta och berättande melodier som skapar ett drömlikt tillstånd och ett kalejdoskopiskt färgspel.
Aila trio släppte sitt debutalbum 2019 på HOO-HA-inspelningar och planerar nu att spela in sitt andra album.
I Aila trion spelar Georgia Wartel Collins tillsammans med Karl Hjalmar Nyberg och Andreas Winther (från Megalodon Collective, Kjetil Mulelid trio, Morgonrode, KALLE med flera).

Sagt om Aila trio: ”Tydliga starka melodier som fäster, musiken ger sej av på utflykter stundtals i abstrakta formationer som sedan återgår till melodins uttryck. Aila trio skapar musik av gott märke som jag hoppas få höra mer av.”– Johnny Larsson, Göteborg Nonstop
(…) Aila Trio ar enkelt og greit noe helt eget på hjertet. -Nettavisen 2019, av Tor Hammar.
Melancholic and experimental freejazz!
Karl Hjalmar Nyberg – tenorsax, klarinett Andreas Winther – drums Georgia Wartel Collins – upright-bass and composition

Post-Sun-Vision är en modern, prisbelönt, jazztrio vars musik har beskrivits som lättillgänglig avant-garde. Med sitt unika sound och kompositioner har de beskrivits som en av landets mest lovande grupper med potential att driva genrens utveckling framåt. Kompositionerna är ofta genomarbetade i en modern klassisk tradition men samtidigt fria och inbjuder till spontanitet och mycket improvisation. Trion – Alice Hernqvist, piano och synt, Aaron Mandelmann, bas och Mario Ochoa, trummor – strävar efter ett uttryck bortom det som vi är vana vid att höra och känna. Med ett annorlunda sätt att behandla harmonik framställer de ett ärligt uttryck som skapar spänning och ovisshet men ändå känns tillgängligt och tämligen lättlyssnat, lite som spänningen av att vara vilse i en ny stad.
Mario Ochoa är kompositör av musiken men trion jobbar mycket med materialet tillsammans. Alla tar med sig sina styrkor och kompetenser som skapar ett unikt slutresultat.

► Inkonst, Bergsgatan 29
► Tisdag 25 oktober. Dörrar 19.00, på scen 19.30.
► Entré: 80 kr, medlem: Jazz i Malmö och Inkonst: 60 kr, student: 40 kr.

 • Plats : Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö
  Datum : tisdag 25 oktober
  Tid : 19:30 , ( Dörrar 19.00 )
  Priser :
  • Entré: 80 kr
  • Medlem Jazz i Malmö/ Inkonst : 60 kr
  • Studerande: 40 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.