• Kategori:
  • Hemsida: http://jazzimalmo.com

Rising - WE ARE & Alice Hernqvist och Hannes Bennich Quartet.

Jazz i Malmö presenterar På Inkonst, serien ”Rising” där du alltid möter två spännande och intressanta grupper, per kväll, som är på god väg mot stjärnorna! Denna kväll möter du WE ARE + Alice Hernqvist och Hannes Bennich Quartet.

WE ARE + Alice Hernqvist formas av fyra musiker som har växt upp under en tid där nästan all musik har varit tillgänglig och som resultat färgat musikerna och gjort musiken genreöverskridande och gränslös med ett fritt och öppet framförande. Med rötterna i jazzen men med en nyfikenhet som sträcker sig över genregränserna hämtas influenser från såväl 80-talets synthmusik som modern konstmusik.
Bandet består av musiker som kan höras i andra projekt såsom; Krokofant, Trondheim Jazzorkester, Megalodon Collective, Rune Your Day, Eberson, Post- Sun- Vision, Hvcker mfl.

Alice Hernqvist – Piano & Synth
Karl Hjalmar Nyberg – Saxofoner
Aaron Mandelmann – Bas
Axel Skalstad – Trummor

Andra gruppen ut är Hannes Bennich Quartet.
Den Malmöbaserade saxofonisten Hannes Bennich har under de senaste åren snabbt etablerat sig som en saxofonist med stort sound och ett starkt musikaliskt uttryck. Under 2021 har han bl.a synts runt om i Europa på olika jazzfestivaler tillsammans med ”Kathrine Windfeld Sextet”. Debutalbumet som Hannes spelat in tillsammans med sin kvarett släpps under 2022. Hannes musik är starkt influerad av det som händer runt om på jazzscenen idag av hans egna generation men också av människorna han har omkring sig. Detta märks inte minst på vilka musiker han har med sig i sin kvartett. De är musiker med starka personligheter som med stor övertygelse formar musiken och låter den ändra riktning på ett fritt och lekfullt sätt.

Hannes Bennich – Altsaxofon
Britta Virves (ES/SE) – Piano
Tomas Sjödell (SE) – Bas
Emil Norman (DK/NO) – Trumset

Inkonst är rullstolsanpassat.
För mer information om tillgänglighet på Inkonst, läs mer: https://inkonst.com/scener-teknik/ inkonst.com Tel +46 (0) 40-30 65 97.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.