• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

ROBERT ”ROBI” SVÄRD

Hjärtats vedermödor kanaliseras bäst genom gränslös gitarr, känsloladdad sång och bestämda dansskor. Denna kväll blir det flamenco i världsklass när den omsusade flamencogitarristen Robert ”Robi” Svärd kommer tillbaks till Victoriateatern tillsammans med sin ensemble bestående utav några av flamencovärldens mest respekterade namn.
Det egna tonspråket låter nytt och fräscht tack vare bländade gitarrteknik, upptäckarlust och tajming. Nya klanger som bottnar i flamencogenren med influenser från kubansk musik, barock och en aning svensk folk. Efter den kritikerrosade debutskivan “Pa´ki Pa´ka” (2016) är det nu dags Robert att släppa uppföljaren “Alquimia” i april 2018.

Robert har lyckats på ett mycket originellt, smart och vackert sätt att förmedla sina musikaliska idéer, samtidigt som han håller sig innanför flamencons traditionella, relativt strikta ramar. Roberts musik har fått många av flamencons främsta musiker att kippa efter andan. Det är något med fingrarna som så fjäderlätt dansar över strängarna och får flageoletterna att glittra som paljetter. Men det är inte bara det. Även om skickligheten är omöjlig att missa så är den aldrig skrytsam, den tigger inte om beundran, nej, den bara finns där och gör leken möjlig – kärleken, till musiken.

”Melodiernas komplicerade rytmer bärs upp av ett förtrollande briljant flyhänt gitarrspel av Robert Svärd och en imponerande inlevelse och teknisk virtuositet hos sångaren och de övriga flamencoutövarna”.
(Lira, 2016)

Robert "Robi" Svärd är en klassiskt skolad gitarrist, flerfaldigt prisbelönt och efterfrågad som ung talang i Australien där han utbildade sig. När han valde att fördjupa sig i spansk musik i Sevilla blev han snart flitigt anlitad av de bästa, både musiker och dansare. Det är precis som att alla de där ganska så komplicerade rytmerna, de dynamiska uttrycken, de snirkliga fingerspelen – allt det där kommer lätt för honom. Robert mottog i april 2017 två nomineringar på Folk- och världsmusikgalan i Sverige, och blev dessutom nominerad som "Best Artist" i Songlines UK Music Awards. Dessutom vann Robi i början av november SKAPs världsmusikpris 2017 med motiveringen "En gitarrfantom med glödande kärlek till flamencon. Han har bemästrat traditionen och utvecklat den till sin egen".

På scen:
Robert Robi Svärd - gitarr
Ann Sehlstedt - dans och palmas
Alfredo Tejada - sång och palmas
Afra Rubino - gitarr
Miguel ”Cheyenne" Fernandez - slagverk
Joan Masana - bas

https://www.facebook.com/robiflamenco/
http://ayayay.se/artist/robert-robi-svard
https://open.spotify.com/artist/2UJ1UU4E8YuiOGMo78lwoN

Picknickföreställning

Pris:
Salong 300:-
Balkong 260:-
Salong Student/Pensionär 260:-
Balkong Student/Pensionär 220:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.