• Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.blabaten.com

SÅNGER OM EN VÄN

Bror Tommy Borgström tillsammans med Johan Ohlsson och Filip Runesson från Östblocket, framför sånger av bl a Vysotskij på Blå Båten

VLADIMIR VYSOTSKIJ även kallad Volodja var rysk skådespelare, sångare och en av Sovjetunionens mest kända gitarrpoeter som dog 1980 endast 42 år gammal - men hann skriva 600 sånger och 200 dikter varav mycket poesi för barn. Han var för Sovjetunionen och Östblocket vad Elvis var för oss i väst - även om hans sånger handlade om helt andra saker. Hans sätt att göra låtar betraktas som den Sovjetiska rockens födelse och man har liknat honom Rysslands svar på Bob Dylan. Någon har jämfört dem med Chicagoblues och Buenos Airestango. I Sverige har någon kallat honom en mix av Cornelis Vreeswijk och Sven Wolter! Döm själv!

Vysotskij på svenska
1986 kom Vladimir Vysotskijs sånger ut i svensk översättning och tolkning av bröderna Ola och Carsten Palmaer. Bröderna skriver:
– Det går inte att översätta Vysotskij. Det går inte att översätta poesi. V:s meter (dvs inom vilket antal stavelser i en versrad man normalt behöver hålla sig till) - är en mardröm. Han förkortar och förlänger raderna som han vill, och stoppar in 7 stavelser för mycket i en rad – men lyckas få ihop det.

Vysotskijs låtar började framföras på scen av Fria Proteatern och HOPPETS ORKESTER. Finns på Youtube.se. Andra som sjunger Vysotskij på svenska är bl a Dan Fägerquist, Stefan Ringbom medlem i Fria Proteatern, gruppen Volodja – några till och så vi då förstås.

Längd: 2 x 45 min

Info: Båten öppnar kl 19, föreställningen startar kl.20 och det är picknick-föreställning. Tag själva med allt ni önskar mumsa på under spelningen. Bröd ingår i biljettpriset. Endast kaffe säljs ombord.

 • Kommentar : Insläpp 19.00 för picknick
  Plats : Blå Båten, Anna Lindhs plats 10, Malmö
  Datum : torsdag 29 augusti
  Tid : 20:00
  Priser :
  • Entré: 175 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.