• Speltid: 50 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.dansstationen.nu
  • Artist / Medverkande: Maria Naidu

Scenfest - Fri Scen: The Life and Times of Ms. Karen Henderson

The Life and Times of Ms. Karen Henderson är ett färgsprakande fyrverkeri fyllt med en stor dos ironisk humor, tvetydighet och mycket dans.

En mångfacetterad soloföreställning som under femtio minuter behandlar frågor som berör kulturell identitet och etnisk tillhörighet, blandat med stereotypiska föreställningar som många hyser om att ha dans som yrke.

”Jag hörde talas om en kvinna vars historia var så lik min egen att jag först trodde att det var ett skämt. Jag blev nyfiken och undersökte henne lite närmare”.

Karen Henderson är inte Maria Naidu. Maria är inte Karen. Karen Henderson är däremot trött på att berätta var hon kommer ifrån. Karen Henderson rör på sig. Hon finns ibland - och bland oss.

Maria Naidus koreografier kännetecknas av texturisk mångfald och teatraliska detaljer. Hon undersöker kontinuerligt sitt rörelsespråk och eftersträvar tillgänglighet även för den breda publiken. Hon är utbildad vid Balettakademien i Göteborg och vid Alvin Ailey American Dance center i NYC. Under 28 år har hon verkat nationellt och internationellt som professionell danskonstnär, pedagog och koreograf och medverkat i otaliga föreställningar och sammanhang för nutida dans och teater.

”En föreställning som det svänger om, hela tiden.”
Ingela Brovik, Danstidningen

”En associativ, komisk, elegant och undersökande föreställning.”
Martin Lagerholm, Kvällsposten

”Frågan om ursprung hänger som en dumstrut i luften.”
Malena Forsare, Sydsvenska Dagbladet

”Det enda du kan veta med absolut säkerhet är att inget är vad det verkar vara.”
Kristina Nilsson, Skånska Dagbladet

Koreograf och dansare: Maria Naidu
Ljussättning och föreställningstekniker: Imre Zsibrik
Scenkläder, design och utförande: Mathilda Spjuth
Ljudbild, scenografi och rekvisita: Tom, Dick & Harry


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.