• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

SNORRE KIRK (NO): DRUMMER & COMPOSER Upptäck Victoria!

Köpenhamnsbaserade Snorre Kirk från Norge är inte bara en välmeriterad trumslagare utan också kompositör. Han har under de senaste åren gjort sig ett namn på den internationella jazzscenen som medmusiker till några av Skandinaviens främsta jazzartister och internationella storheter som Diane Schuur, Stephen Riley och Eric Reed.

Snorre Kirks otroligt samspelta ensemble bjuder på swing jazz och kollektiv New Orleans-improvisation med en kolossal finess. Kirks kompositioner fångar essensen i 30- och 40-talets sound och tar med oss på en tidsresa som landar på en av Harlems rökiga Speak Easy klubbar. Finessrika arrangemang och en häpnadsväckande kreativ färdighet i Duke Ellingtons anda, då och då kryddad med lite Charles Mingus, med stämmor som har både stuns och sväng av ett slag som man sällan stöter på i nutida jazz, enligt tidningen Liras recension av senaste plattan Drummer & Composer som släpptes våren 2017, som med musik skräddarsydd för septett utgör Kirks mest ambitiösa projekt hittills.

Blues Modernism från 2012 som fick JazzSpecial-priset för årets releasealbum samt nominerades till två danska Jazz Awards tog Snorre Kirk klivet från sidomusiker till kompositör och bandledare. Uppföljaren Europa banade 2015 väg för Kirks internationella genombrott med konserter på några av världens främsta jazzfestivaler.

“An ‘Ellington great-grandson’....refined, elegant and mightily swinging”
JazzThing

Jan Harbeck – tenorsaxofon
Klas Lindquist – altsaxofon & klarinett
Tobias Wiklund – kornett
Magnus Hjorth – piano
Lasse Mørck – bas
Snorre Kirk – trummor

https://www.facebook.com/snorrekirk
http://snorrekirk.dk
https://open.spotify.com/artist/1QgZiL5uQ3WN1sMkmbVaGM

Picknickföreställning

Pris: Salong eller balkong 100:-, Salong eller balkong Student/Pensionär 50:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.