• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

SNORRE KIRK (NO) & STEPHEN RILEY (US)

Ett möte mellan den Köpenhamnsbaserade trummisen och kompositören Snorre Kirk och den amerikanske stjärntenorsaxofonisten Stephen Riley. Till detta projekt har Kirk skrivit en helt ny repertoar, skräddarsydd för detta handplockade gäng eminenta musiker och med Stephen Rileys unika klang och tillgång till musiken i fokus.

Stephen Riley betraktas som en av nutidens tungviktare på jazzscenen. Han debuterade vid 17 års ålder som medlem i Ray Charles’ orkester och har sedan dess turnerat med med några av jazzen största stjärnor som Harry Connick, Wynton Marsalis, Norah Jones och Marcus Roberts. Med en närmast transcendent upphöjdhet, silkeslen klang och ett osedvanligt musikaliskt överskott har Riley, av kritiker, musiker och jazzkännare, förutspåtts att bli en tenorsaxofonisternas stilbildare under de närmaste åren.

Snorre Kirk från Norge är inte bara en välmeriterad trumslagare utan också kompositör. Han har under de senaste åren gjort sig ett namn på den internationella jazzscenen som medmusiker till några av Skandinaviens främsta jazzartister och internationella storheter, och mottagit en mängd utmärkelser, bland annat JazzSpecials-priset för sitt debutalbum ”Blues Modernism” (2012). Sedan debuten har han gett ut ytterligare två album som banat väg för ett internationellt genombrott, med framträdanden på några av världens ledande jazzfestivaler som North Sea Jazz Festival, Art of Swing Festival i Kansas City och Pori Jazz Festival i Finland.

På scen
Stephen Riley – tenorsaxofon
Snorre Kirk – trummor
Magnus Hjorth – piano
Anders Fjeldsted – bas

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.