• Kategori:
  • Hemsida: Http://www.victoria.se

SOUSOU & MAHER CISSOKO (SE/SEN): MADE OF MUSIC

Prisbelönta duon släpper sitt nya album "Made of Music" och firar med releasekonsert på Victoriateatern
Musiken tar avstamp i det Västafrikanska stränginstrumentet kora och den trubadurkultur som koran är del av den här gången har de valt att gå tillbaka till kärnan; till det personliga, till deras egna röster och instrument. Det är intimt med en varm "hemma hos"-känsla samtidigt som de har utvecklat sitt uttryck genom bland annat samarbeten med amerikanska låtskrivare. Genom hela processen har de haft en tydlig vision av att skapa musik baserad på impulser från olika kulturer och genrer.

"Efter tre album och tio års turnerande i trettio länder ville vi göra ett album som tog oss tillbaka, där allt började. Produktionen bär på historien om två människor, från musikerfamiljer i olika delar av världen, som möttes och började skapa musik tillsammans. Musiken växte till kärlek som växte till en familj, skapad av musik, Made Of Music",
berättar Sousou.

Sousou & Maher är en unik sammansmältning av musikalisk skicklighet, värme och utstrålning. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi och influenser från bland annat reggae, folk, soul och jazz. Deras musik talar till människor oavsett ålder och bakgrund och bottnar i den urgamla griot-traditionen där historia, nutid och framtid blir till en enhet. Duon turnerar världen runt, från festivaler till konserthus och har sina rötter både i Sverige och i Senegal. De växte båda upp i musikerfamiljer och det var intresset och kärleken till västafrikansk kora som förde dem tillsammans. Maher kommer från en berömd familj av koraspelare i Senegal och skånska Sousou är en av världens få kvinnliga musiker som spelar instrumentet.

Sousou & Maher Cissokos musik är i ständig rörelse och spänner över flera kontinenter. Möt en duo med resan som mål och de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter!

www.sousoumaher.se
https://www.facebook.com/sousoumaher

Picknickföreställning

Pris:
Salong 160:-
Balkong 120:-
Salong Student/Pensionär 120:-
Balkong Student/Pensionär 80:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.