• Speltid: 60 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.facebook.com/malmoakademiska/
  • Artist / Medverkande: Malmö akademiska orkester, Hazelius Hedin

Sunnan

Ett sprakande möte mellan folkmusikduon Hazelius Hedin och Malmö akademiska orkester.

Esbjörn Hazelius och Johan Hedin utgör tillsammans den väletablerade och färgstarka folkmusikduon Hazelius Hedin. Med en bländande briljans, sällsynt innerlighet och ett makalöst driv fyller de våra svenska danslåtar och visor med musikalitet som fängslar och berör. Duon har de senaste åren skördat fantastiska framgångar på den svenska och internationella folkmusikscenen och har rönt stor uppskattning även långt utanför genregränserna.

Bland dansrytmer och folkmusik ses nu Hazelius Hedin och Malmö akademiska orkester för ett lekfullt möte. Folkmusik är något som konstmusiken alltid relaterat till och behovet av att återknyta till en nationell identitet har setts hos många av de stora kompositörerna.
Det är därför en stor glädje att tillsammans med Hazelius Hedin mötas i den svenska folkmusiken och tillsammans utforska dess arv.

Vi ställer oss frågor som: vad får kultur kosta? Vem ska betala för kultur? Och hur mycket? På den här konserten får nu publiken själva får bestämma vad de vill betala för biljetten. I dörren får ni helt välja vilket pris ni vill betala, här på Kulturcentralen får ni några olika kategorier att välja mellan. Detta gör vi för att göra vår konsert tillgänglig för flera, och för att öppna upp en diskussion om tillgång och kostnader inom kulturen.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.