• Kategori:
  • Hemsida: http://www.inkonst.com

Tea Tupajic ”Spy School” - Workshop

Lär dig tricks, skills och magi som används inom underrättelsetjänsten i denna workshop med regissören och konstnären Tea Tupajić.

Workshopen pågår dagtid kl.10-16 under 3 dagar och du förväntas delta alla 3 dagarna.

2013 påbörjade Tea Tupajić ett projekt som handlar om de konstnärliga och performativa metoder som används i underrättelsetjänstens arbete. Med illusion som sitt främsta verktyg har underrättelsetjänster världen över utvecklat tekniker för känslomässig manipulation, målinriktad kommunikation och liknande psykologiska spel till en vetenskapligt precis konst i mänsklig interaktion. Tupajić bjöd därför in och samarbetade med verksamma officerare från de israeliska underrättelsetjänsterna Mossad och Shin Bet för att lära sig om deras arbete.

Spy School är en tre dagar lång workshop som utvecklades ur detta arbete. Den baseras på den samling verktyg Tupajić samlade på sig under de två år hon arbetade tillsammans med officerarna.

Som deltagare får du insikt i de olika skills och övningar som skapats av generationer av underrättelseofficerare, och som används i utbildning och rekrytering av nyanställda. Workshopens mål är att undersöka och återta dessa verktyg och metoder och se hur de kan bli användbara i samhället utan att användas för krigsföring.

Alla kan delta i workshopen. För mer information och anmälan, se www.inkonst.com.

Tea Tupajić (BIH) är regissör och konstnär från Sarajevo. Med verk som The Disco, The Curators' Piece och La maladie de la mort har hon nått stor internationell framgång och presenterats på scener som BIT Teatergarasjen (Bergen), PS 122 (New York), ZKM (Zagreb), Frascati (Amsterdam), Theatre Garonne (Toulouse) Tanzquartier Wien (Vienna) och Tmuna festival (Tel Aviv).

Koncept och genomförande: Tea Tupajić | Med stöd av: Berlin Biennale 2016, Ministry of Culture Croatia, Zagreb City Council, Jerusalem season of culture, Tmuna Festival.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.