• Kategori:
  • Hemsida: http://www.tillsammanscirkus.se
  • Artist / Medverkande: Karavan och Cirkus Saga

Tillsammans

Tillsammans är en humoristisk nycirkusföreställning som sätter samspel och kommunikation i fokus. En föreställning om att hitta sin röst och att våga använda den, men också om att lyssna och faktiskt höra den andre.

I Tillsammans möter vi hockeyspelarna Momo och Ross som ska testa en ny app som lär ut samtycke. Ross är lagets ständiga målgörare medan Momo är den som alltid passar rätt. Via appen får de olika uppdrag att utföra. Målet är att klara varje uppdrag för att komma vidare till nästa nivå och slutligen uppnå fullständigt samtycke. Och det är väl lätt och enkelt? Samtycke, att tycka samma? Eller? Det visar sig svårare än någon av dem vill erkänna. De utmanar både sina egna och varandras gränser och synliggör under sitt testande att samtycke inte är så självklart utan något som måste diskuteras om det faktiskt ska fungera.

Cirkusens lite naiva och vrickade sätt att ta sig an världen skapar öppningar för att ta sig an ett viktig ämne för både barn och lärare. I projektet erbjuds utöver föreställningen också akrobatikworkshops till eleverna, föreläsningar kring samtycke för lärarteam samt lärarhandledning för att kunna arbeta vidare med frågorna i skolan.

Efter premiärföreställningen den 9e mars bjuder vi på ett samtal med artister och regissör samt ett panelsamtal med specialinbjudna gäster som kommer diskutera #eftermetoo samt hur vi ska kunna skapa en kultur där alla ska våga vittna men ingen ska behöva.

Projektet sker i samarbete med Cirkus Saga och med stöd av Svenska Postkodstiftelsen

Konstnärliga ledare och Cirkusartister:
Ida Stenman och Christoffer Remberger
Regi: Rebecca Tiger tillsammans med Ida Stenman och Christoffer Remberger
Manus: Sara Berg, med bearbetning av Rebecca Tiger, Marco Vega, Ida Stenman och Christoffer Remberger
Musik och teknik: Matilda Årestad
Producent: Hanna Hedvall
Sakkunnig inom samtycke och moderator för eftersamtalet: Marco Vega

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.