• Speltid: 120 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.transistorfestivalen.se/
  • Artist / Medverkande: Teatr Weimar och Elin Maria Johansson & Etta Säfve

Transistor sound + video / Indy500:seklernas udde + Arrival Cities: Växjö + videos

Indy500:seklernas udde

Biltävlingen Indy 500, som sedan 1911 körs på Indianapolis Motor Speedway i USA, har beskrivits som världens största sportevenemang. Med utgångspunkt i den fjärde punkten i Marinettis manifest konstaterar att vi redan lever i framtiden med hastighet och konsumtion som sammanlänkade storheter i vad som blivit en religion med de stora globala varumärkena som denna nya kyrkas tillskyndare.

Av Teatr Weimar
Koncept: Jörgen Dahlqvist och Kent Olofsson
Medverkande: Linda Ritzén (röst), Rafael Pettersson (röst), Daniel Nyström (röst), Stefan Östersjö (gitarrer), Johan Westerberg (slagverk), Jörgen Pettersson (saxofoner).Medan jorden snurrande stod stjärnorna stilla (Signalererskan)

Med utgångspunkt i en faktabok om nödsituations navigering till havs, i en turbulent tid av folkvandring och rotlöshet, med fyren som varning för fara och signal om en trygg hamn, eldar och lockrop, rör sig verket tematiskt kring frågor om mänsklig isolation, längtan efter tillhörighet, en önskan om att förstå och att få stanna till. HD video & ljudverk.

Av Elin Maria Johansson & Etta SäfveAtt undvika sin skugga (Kast)

Videoregistrering: Kol från Gruva 7 Store Norske Spitsbergen Kolkompani, Människa, Landskap i permafrost. HD video, utan ljud

Av Elin Maria Johansson & Etta SäfveArrival Cities: Växjö

Begreppet Arrival Cities beskriver de mötesplatser som fungerar som ankomsthallar för migranter. Städerna beskrivs som historielösa och stillastående platser men kan samtidigt utgöra brännpunkter med avgörande betydelse för sociala förändringar. I Arrival Cities: Växjö ligger undersökningens fokus på resandet och flykten, och på våldet som väntar vid resans slut i ett somrigt Växjö. En stad som såklart kunde vara vilken annan stad som helst; Malmö eller Stockholm. Eller Istanbul, Marseille eller Aten.

Av Teatr Weimar
Koncept, text, video och musik: Jörgen Dahlqvist och Kent Olofsson
Skådespelare: Linda Ritzén, Pia Örjansdotter och Kajsa Ericsson, Rafael Pettersson, Nils Dernevik, Erik Borgeke och Gustav Bloom
Musiker: Musica Vitae + Vokalharmonin
Dirigent: Fredrik Malmberg

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.