• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

TRUMMOR & ORGEL

Med självklar lekfullhet och sitt speciella sväng skapar denna instrumentalduo en blandning av psykedelia, jazz och svensk folkmusik, med inslag av indiepop och elektronisk musik, där melodierna står i fokus. Soundet är levande, närvarande och liknar få andra band just nu. Våren 2018 släpper de sitt nya album "Indivisibility".

En symbios av människa och maskin. Man kan fråga sig vad som driver en till att fortsätta göra musik inom de skenbart snäva ramar som endast trummor och orgel erbjuder. Kanske är det just utmaningen som är drivkraften – svårigheten att skapa något som känns nytt, åtminstone för en själv, med de begränsningar som finns.

Men frihet och begränsning är, i kreativ mening, två sidor av samma mynt: utan ramar kan musik lätt bli obegriplig, men utan frihet blir den stel. Eller om man så vill, Yin behöver sin Yang för att skapa en enhet. Detta har varit själva ledstjärnan i arbetet med Indivisibility – att hitta balanspunkten mellan det organiska och det elektroniska, det dynamiska och det förutsägbara, förr och nu; jämvikten mellan människa och maskin.

Kanske är det temat som gjort att det känts extra viktigt denna gång att albumprocessen fått ta sin tid och bli ovanligt introvert. I slutändan har det handlat om oss två och inga andra, DIY-indie, vilket varit lika delar kittlande och skräckinjagande. Helt kompromisslöst, kanske är ordet. Och det slutresultatet blev något vi är väldigt stolta över: en skiva som känslomässigt ligger i gränslandet mellan stad och natur, säger Anders och Staffan om nya albumet (November, 2017).

Albumet ges ut på egna etiketten Introspection i samarbete med Open Mind och Cosmos Music som CD, LP och digitalt. För omslag står Josefine Larsson.

Trummor & Orgel består av de två bröderna Ljunggren, Staffan på trummor och Anders på orgel. Strålande recensioner har praktiskt taget haglat över dem oavsett om de spelat på klubbar, festivaler eller kulturhus. De senaste åren har utmärkts av en häpnadsväckande utveckling av Trummor & Orgels ständigt expanderande musikaliska universum.

Det som blivit bandets signum är lekfullheten, svänget, samspelet, dynamiken, närvaron och de smittande melodierna. Duon lyckas ständigt hitta nya vägar att utveckla sitt unika sound. Alla som sett deras fantastiska liveframträdanden vet även att deras tyngd som kompositörer och arrangörer matchas av deras imponerande musikalitet och den karisma de har som liveakt.

https://open.spotify.com/album/4AJTFqjPMXphGcJ7A4QO8d
www.trummororgel.com
https://www.facebook.com/pg/trummororgel

Picknickföreställning

Pris: Salong 240:- Salong Student/Pensionär 200:- och Balkong 200:- Balkong Student/Pensionär 160:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.