• Speltid: 60 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.dansstationen.nu

UNTIED TALES - Clara Furey & Peter Jasko

När publiken kommer in i rummet ligger dansarna redan uppsköljda på scengolvet. De befinner sig i ett mörkt vacuum, en hallucinogen värld som närmast kan beskrivas som limbo. Här avslöjas bara det som ljuset låter oss se, en poetisk duett där två försvarslösa varelser försöker motverka det existentiella tomrummet inom sig.

Med ett originellt rörelsespråk kämpar de mot gravitationskraften och den lockande sömnen, men benen ger vika och kraften tryter. Untied Tales är en mörk berättelse som påminner oss om vårt slutliga, ofrånkomliga öde… där det enda som är säkert är att vi inte vet någonting.

KORT OM GRUPPEN
Clara Furey är en kanadensisk mångfacetterad artist, singer-songwriter, skådespelare, dansare och koreograf. Tillsammans med koreografen och dansaren Peter Jaško har hon skapat duetten Untied Tales. Jaško kommer ursprungligen från Slovakien och är en av grundarna till Les SlovaKs Collective som tidigare turnerat med Dansnät Sverige.

MEDVERKANDE
Skapande, koreografi: Clara Furey, Peter Jasko
Dansare: Clara Furey, Peter Jasko
Kompositör: Tomas Furey Ljus: Alexandre Pilon-Guay
Primär konstnärlig konsultation: Catherine Gaudet
Ljusassistent: Olivier Chopinet
Teknisk chef: Karine Gauthier
Stöd vid repetitioner: Samuel Lefeuvre, Jamie Wright
Konstnärlig konsultation: Benoît Lachambre, Francis Ducharme

Turnerar genom Dansnät Sverige

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.