Foto: Sarah Thorén
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

VÄSEN

En 30-åring värd att fira! Denna svenska folkmusiksupergrupp har grunden fast förankrad i generationer av uppländsk spelmanstradition, men alltid blicken nyfiket fäst vid nya musikaliska mål. Trion ett unikt samarbete mellan de tre virtuoserna Olov Johansson på nyckelharpa, Mikael Marin på femsträngad viola och Roger Tallroth på tolvsträngad gitarr. De har under 30 års intensivt samspel och turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att gruppen idag är unik i sitt slag.

Musiken är intensiv och fylld av humor. Med hjälp av stundens inspiration skapar de ett helt eget musikaliskt språk som i sitt tilltal är lika modernt som ålderdomligt. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.

Trion som släppte sitt elfte studioalbum Brewed i april 2017 och som planerar att släppa ytterligare ett 2019 bildades redan 1989. De var då tre unga spelmän och musiker som förenades av lusten att spela låtar tillsammans. Med sin då överraskande kombination av nyckelharpa, viola och gitarr och sina unika arrangemang blev de snabbt efterfrågade av publik och arrangörer. Första plattan, Väsen, släpptes 1990 och inom kort spelade gruppen i de nordiska grannländerna så väl som i övriga Europa. Idag är Väsen en folkmusikens supergrupp med publik och följare långt utanför Sveriges gränser.

Mikael Marin – viola
Olov Johansson – nyckelharpa
Roger Tallroth – gitarr

www.vasen.se
https://open.spotify.com/artist/1Njrx1AMU4ymWHjfSlwLpE
https://www.facebook.com/V%C3%A4sen-29370993963/

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.