• Speltid: 70 min totalt utan paus
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: https://www.palladium.nu
 • Artist / Medverkande: Mirjana Karanović Enes Salkovic

Vi är dom föräldrarna varnade oss för

Balkans superstjärna Mirjana Karanović i prisbelönt relationsdrama.

Sent en kväll stöter Mara och Milan ihop på en offentlig toalett. De pratar om allt och inget, men båda har svårt att komma ihåg sitt förflutna. Klottret på toalettväggarna triggar minnena och för deras berättelser framåt.

Föreställningen består av fyra scener där två karaktärer gestaltar flera arketypiska relationer. Mara som är i 50-årsåldern och tonåringen Milan växlar mellan att gestalta far och dotter, mamma och son, bror och syster, och älskare och älskarinna. Vi är dom föräldrarna varnade oss för är ett känslofyllt drama som ifrågasätter hur man egentligen minns sitt liv. Består vi av våra minnen eller blir vi till i mötet med varandra?

Milan spelas av Enes Salkovic och Mira spelas av serbiska superstjärnan Mirjana Karanović, som även regisserat föreställningen. Hon anses vara en av de främsta skådespelerskorna från Balkan genom tiderna och har samarbetat tätt med

Kända regissörer som Emir Kusturica och Jasmila Žbanić. Hon blev internationellt erkänd efter att ha medverkade i Žbanićs film Grbavica och nominerades till European Film Award för bästa skådespelerska. Vi är dom föräldrarna varnade oss för har utnämnts till bästa pjäs, och Mirjana och Enes har blivit utnämnda till bästa skådespelare respektive bästa unga skådespelare på en rad teaterfestivaler i Serbien, Bosnien och Montenegro.

Ett gästspel från Nationalteatern i Zenica, Bosnien-Hercegovina.

Spelas på bosniska och textas till svenska.

Konstnärligt team
Dramatiker: Tanja Šljivar Regissör: Mirjana Karanović Koreografi: Mirjana Karanović Scenografi & Kostym: Sabina Trnka Musik: Draško Adžić Regiassistant: Emin Hajrić Koreografiassistant: Sonja Vukićević Sufflös: Alica Arnaut Producent: Hazim Begagić Executive Producer: Denis Krdžalić Scenmästare: Abidin Čolaković

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : lördag 25 september
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 350 kr
  Platser kvar: Fullbokat

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.