• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

Tango nuevo med VIOLENTANGO (ARG) & BEATA SÖDERBERG TANGOKVARTETT (SE/ARG)

Vi bjuder in till en dubbelkonsertafton med samtida och innovativ tangomusik tillsammans med en av Buenos Aires absolut hetaste tangogrupper; Violentango, som gav en fullsatt och helt vild konsert hos oss i våras, och den svenska cellisten Beata Söderberg med sin argentinska tangokvartett. Det blir storslagen tango nuevo med inslag av både Piazzolla, rock, jazz och skandinavisk melankoli.

VIOLENTANGO (ARG)
Kvintetten tar avstamp i den traditionella argentinska tangon, hämtar influenser både från jazz och 70-talets progressiva rock och skapar en samtida, energisk och innovativ tolkning av genren – dramatisk, känsloladdad och häpnadsväckande, utan att för den delen förlora tangons essens och passion.

Deras nyskapande sätt att improvisera och leka med tangons rytmer och klang har gjort dem till en betydelsefull del av den nya musikscenen i Buenos Aires. De förtrollar publiken med en kraftfull och oemotståndlig kombination av musikalitet, teknisk förmåga och ett unikt sound, levererad med attityden av ett rockband.

På scen:
Adrián Ruggiero – bandoneon
Juan Manuel López – gitarr
Santiago Córdoba – slagverk
Ricardo Jusid – bas
Camilo Córdoba – gitarr

https://www.facebook.com/Violentango/
http://www.violentango.com
https://open.spotify.com/artist/4oes4usZOLZCgFfYNLwU8K
https://youtu.be/_u8asLv9iAo

BEATA SÖDERBERG TANGOKVARTETT (SE/ARG)

Hennes ”tango nuevo” är en fusion som både rymmer passionen och hettan i den argentinska tangon och melankolin i den svenska folkmusiken, samt kryddar till det hela med lite inslag av jazz. Beata Söderberg är cellisten som förälskade sig i den argentinska tangon på en klubb i New York för 20 år sedan och som med sin nyskapande tangomusik tog Argentina med storm med sitt första album ”Beatitudes” som nominerades till en argentinsk Grammy 2005.

Beata och hennes argentinska kvintett JusTango har gjort två bejublade turnéer i Sverige i Rikskonserters regi och nu återvänder de; med samma glöd och energi men i ett intimare format, som kvartett. Med sig på scen har hon de argentinska tangogiganterna, pianisten Cristian Zárate från Buenos Aires och kontrabasisten Roberto Tormo, samt Sveriges egen stjärnbandoneonist Mikael Augustsson.

På scen:
Beata Söderberg – cello
Cristian Zárate – piano
Roberto Tormo – bas
Mikael Augustsson – bandoneon

https://open.spotify.com/artist/2gYwILCBn0w1XG4V8mCZW0
http://www.beatasoderberg.com/

Picknickföreställning

Pris:
Salong 280:-
Balkong 240:-
Salong Student/Pensionär 240:-
Balkong Student/Pensionär 200:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:

instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta facebook.com/Victoriateatern

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.