• Speltid: 90 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu
  • Artist / Medverkande: Gästartist Heidi Talbot

West of Eden – Celtic Christmas

Irländsk och engelsk folkmusik står i centrum när vi traditionsenligt bjuder in till keltiskt julfirande med West of Eden. Allt från medeltida hymner till svängigt låtspel, Christmas Carols och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert.

Bandet är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine.

West of Eden firar i år tjugo år med samlings-skivan ”No Time Like the Past”, och har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken. Genom åren har de samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station.

Bandet har även spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker, gjort ett flertal live-konserter i riksradio samt turnerat i England, på Irland, i Kina. Bandets inspelning av Celtic Christmas-konserterna har hyllats i internationell press och beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”.

Med sig har de den prisbelönta folksångerskan Heidi Talbot från Kill, Irland.

Välkommen!

West of Eden är:
Lars Broman : Fiol
Martin Holmlund : Bas
Ola Karlevo : Trummor, Bodhran
Jenny Schaub : Sång, Dragspel, Tin Whistle
Martin Schaub : Sång, Akustisk Gitarr, Piano
Henning Sernhede : Gitarr, Mandolin


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.