• Speltid: 120 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.malmodockteater.com
  • Artist / Medverkande: Erik Holmström, Gustav Berg, Cecilia Borssén, Emma Mehonic, Robert Olofsson

Woyzeck

Malmö Dockteaters konstnärliga ledare Erik Holmström har gjort en egen tolkning av pjäsen Woyzeck fullständigt fritt efter Büchners pjäs.

Här är Woyzeck ingen soldat. Vem eller vad Woyzeck är är inte helt klart; en projektanställd, en robot, ett samhällstillstånd, en hisspitch, ett dataspel eller en dockteater. Tematik, roller och relationer från originalpjäsen har körts genom en senkapitalistisk torktumlare och ut kommer en flytande massa av intryck från en varufierad omvärld.

- Jag syftade på styrdokumentet, jag menar företagets plattform…

- Den är ett år gammal. ETT år gammal Woyzeck. Den GÄLLER inte längre.

- Har det kommit en ny plattform?

- Det finns inga plattformar, det finns bara rörelse.

- Men kärnvärdena?

- Det finns inga kärnvärden! Det finns bara kombinationer!

- Men omvärldsanalysen, vår koppling till samhället?

- Det finns inget samhälle, det finns bara individer!

- Spännande!

Föreställningen Woyzeck görs i samarbete med Helsingborg Stadsteater. Under samma tidsperiod i april och maj spelas pjäsen både i Helsingborg och i Malmö. De olika uppsättningarna baseras på samma manus och har samma skådespelarensemble på scen, men de är väldigt olika till sin form. På Malmö Dockteater görs pjäsen i en avskalad, intim och minimalistisk version. Det är en estetisk undersökning som utgår från våra erfarenheter av dock- och objektteater, men den här gången används inga tillverkade dockor. Vi kan kalla det för en dockteater utan dockor.

Manus, regi, scenografi: Erik Holmström
Skådespelare: Gustav Berg, Cecilia Borssén, Emma Mehonic, Robert Olofsson
Dramaturg: Tom Silkeberg
Ljusdesign och körteknik: Ernesto Mejia
Producent: Sanne Hellberg

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.